Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Insamlingstips

Här kan du hitta inspiration inför att du ska börja din insamling. Alla sätt att samla in pengar är bra och bara din fantasi sätter gränserna för vad som går att göra! Nedan hittar du några idéer för att ordna en lyckad insamling.

Ta kontakt med lokala företag och be dem vara med och sponsra ert evenemang. Kanske springer ni en varvbana och företagen kan bidra med en viss summa för varje varv som springs?

Samla pantburkar efter skoltid eller kanske kan hela skolan arrangera en halvdag där alla elever tillsammans går runt och letar efter burkar för att panta?

  • Ta med småslantar hemifrån till skolan och samla i en gemensam klassbössa.
  • Ordna en loppis i samband med Skoljoggendagen och bjud in människor på er ort att komma förbi skolan och fynda.
  • Baka hemma och sälj fika utanför matbutik eller en annan plats där det rör sig mycket folk efter skoltid.
  • Sälj ansiktsmålningar på torget till förmån för insamlingen.
  • Knacka dörr och berätta att ni samlar in pengar för Springslanten i samband med Skoljoggen.
  • Arrangera en idrottsdag på skolan och bjud in föräldrar och andra att komma och prova lekar och idrotter. Kanske kan ni ta en slant i inträde?

Har du fler bra idéer på hur en skola och elever kan samla in pengar? Skicka dem gärna till skoljoggen@skolidrott.se så fyller vi på listan!

För att samla in mycket pengar är det viktigaste att ni har riktigt roligt tillsammans på skolan! Det hänger också samman med att ni får till ett bra Skoljoggenarrangemang. Här får du tips på hur du kan tänka kring Skoljoggen på din skola.

Hantering av pengar

Kontanter är inte särskilt moderna nuförtiden och kan vara svåra att hantera. Ett smidigt sätt är därför att be föräldrar, företag och andra att sätta in pengar genom Swish eller överföring på ett särskilt konto eller Swishnummer när de skänker pengar till insamlingen istället för att de ger kontanter. Därefter kan ni skicka vidare pengarna till Skolidrottsförbundet.

Publicerad: 2022-11-29

Senast uppdaterad: 2024-05-16