Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Springslanten

Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn med Springslanten. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen.

Observera att Skolidrottsförbundet arrangerar Skoljoggen och äger varumärket. Det innebär att man inte kan arrangera Skoljoggen för att samla in pengar till andra organisationer eller annan verksamhet än vår förmånstagare. Springslanten går till en förmånstagare och 2023 är det Stiftelsen Move.

Stiftelsen har till ändamål att främja verksamhet för ungas rörelse, ungas ledarskap och ungas demokrati, särskilt vad avser fysisk aktivitet i kombination med dessa, samt därtill anknytande utvecklingsarbete. Grundare av Stiftelsen Move är Svenska Skolidrottsförbundet. Främjandet av stiftelsens ändamål ska i första hand ske genom utdelning av anslag till projekt och verksamheter som gör, kan göra eller har gjort en stor insats för ungas fysiska aktivitet och dess utveckling i Sverige.

Springslanten 2023

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra. Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn och unga.
Insamlingen Springslanten 2023 kommer att används för att stötta skolidrotten i Ukraina.
De insamlade pengarna skänks för att ge barn och unga inom skolidrotten i Ukraina möjlighet att delta i internationella idrottsarrangemang, via International Sports Federation
ISF WE ARE SCHOOL SPORT | International School Sport Federation (isfsports.org) Länk till annan webbplats. .


Flera sätt att skänka Springslanten

Observera att pengarna inte ska sättas in direkt till Stilftelsen Move utan på det konto som Skolidrottsförbundet ansvarar för där alla insättningar som kommer från Skoljoggen samlas. Detta för att kunna föra statistik över insamlingen och underlätta för både oss och Stiftelsen Move. I januari 2024 överlämnas pengarna till Stiftelsen Move.

Kontanter är inte särskilt moderna nuförtiden. Det kan vara svårt att bli av med de insamlade pengarna om ni gör en insamling på skolan. Därför har vi tre olika alternativ enligt nedan för att samla in på ett smidigt sätt.


Vi har tre olika alternativ att samla in på

Alternativ 1

Skolidrottsförbundet använder Better Now för tryggt och enkelt givande.
Där ni som skola kan via er profil ha koll på vad som totalt samlats in för skolan. Här kan man använda swish samt kort.

Text

Alternativ 2

SWISH direkt till Skoljoggens konto
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan “swisha” valfritt belopp på nummer: 123-4512455. Läs mer om hur du använder Swish här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alternativ 3

BANKKONTO
Är det så att du behöver ett vanligt kontonummer så använd bankkonto 8901-1, 924 972 903-0 (Swedbank). Glöm ej märka med skolans namn.

Att röra sig under annat namn går förstås bra.

Publicerad: 2023-05-23

Senast uppdaterad: 2023-05-23