Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

två skol-if nominerade till årets peppare 2024

Generation Pep tillsammans med Riksidrottsförbundet meddelade nyligen finalisterna i priset "Årets Peppare" där inte bara en, utan två Skol-IF blev nominerade.

"Årets Peppare" tilldelas en person, organisation eller rörelse för sitt aktiva ställningstagande för barn och ungas hälsa. Vinnaren presenterades på Idrottsgalan 22a januari och vinnaren blev "Hej främling" som arbetar för att minska utanförskap genom att skapa inkluderande och naturliga miljöer där människor kan mötas och lära känna varandra genom rörelseglädje. Ett stort grattis till "Hej Främling"!

Deras vision om att förena människor genom aktivitet är något som ligger oss på Skolidrottsförbundet varmt om hjärtat och speglar våra egna värderingar om inkludering och gemenskap genom idrott.

Vi vill också ta tillfället i akt att hylla våra egna Skolidrottsföreningar, Bulltofta och Lebi, som var bland de nominerade. Deras engagemang och passion för att ge alla barn och unga möjlighet att delta i idrott på lika villkor är hjärtat i vårt uppdrag. De har visat enastående ledarskap och innovation inom ungdomsidrotten och bidragit enormt till vårt gemensamma mål att skapa en mer inkluderande och rättvis idrottsvärld.

Vi är stolta över Bulltofta och Lebis prestationer. Tillsammans fortsätter vi arbeta för att bygga starkare och mer välkomnande samhällen genom idrott och rörelse.

Publicerad: 2024-01-26

Senast uppdaterad: 2024-02-07