Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

en av Vinnarna i diversity index award

Bulltofta är vinnaren i kategorin "Ålder" i årets Diversity Index Award. Otroligt bra jobbat, och ett stort grattis till dem!

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012 med syftet att lyfta fram förebilder och positiva exempel. De som kan nomineras är individer, företag och organisationer som aktivt arbetar för att stärka mångfald, acceptans, rättvisa och mänskliga rättigheter. Priset har åtta kategorier, varav sju är kopplade till lagens diskrimineringsförbud - en av dem är kategorin Ålder och Bulltofta-SIF står nu som vinnare i kategorin.

Motiveringen lyder:
"De inspirerar, leker och tar saker på allvar samtidigt! De visar att det är något fint och starkt att kunna vara barnslig samtidigt som man tar ansvar. Med engagemang, mod och uthållighet vill de få unga att synas och höras i samhället. Med ambitionen att ge alla barn och unga möjlighet att röra på sig på lika villkor, och utan att storleken på plånboken ska spela roll, skapar de aktiviteter utan kostnad, av unga för unga".

Genom att fokusera på inkludering och tillgänglighet, utan att ekonomin ska vara en begränsande faktor, banar Bulltofta väg för en mer jämlik och rättvis idrottsvärld. Deras engagemang för att lyfta ungas röster och ge dem en aktiv roll i samhället är precis vad Skolidrottsförbundet strävar efter. Stort grattis till Bulltofta för deras fantastiska arbete och bidrag till att skapa en mer inkluderande idrottsmiljö för alla barn och ungdomar.

Publicerad: 2024-01-19

Senast uppdaterad: 2024-01-26