Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Bulltofta-SIF nominerad till mångfaldspris

Skolidrottsföreningen Bulltofta Idrottsförening står som en av finalisterna i årets Diversity index award i kategorin Ålder.

Bildtext: Några av Bulltofta SIF:s unga ledare.

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012 med syftet att lyfta fram förebilder och positiva exempel. De som kan nomineras är individer, företag och organisationer som aktivt arbetar för att stärka mångfald, acceptans, rättvisa och mänskliga rättigheter. Priset har åtta kategorier, varav sju är kopplade till lagens diskrimineringsförbud - en av dem är kategorin Ålder och Bulltofta-SIF står som en av finalisterna.

Bulltofta SIF som stöttas av Skolidrottsförbundet i Skåne, arbetar idag övergripande i ett större geografiskt område i Malmö, Kirseberg.

- Vår verksamhet är av unga i ålder 12-17 år för unga medlemmar. Vi arbetar för att skapa en meningsfull fritid genom attraktiva ungdomsleda aktiviteter för våra 400 medlemmar. Vårt sätt att arbeta är väldigt uppskattat sen starten augusti 2019 säger Bulltofta SIF.

I samband med att Diversity Index Awards publicerade sina finalister inför prisutdelningen 2024 ville vi såklart gratulera Bulltoftas SIF samt höra deras reaktion på denna nyhet:

Vad är era reaktioner till finalplatsen?
Otroligt smickrande att vårt arbete uppmärksammas. Vi är glada att vårt koncept når fler genom uppmärksamheten vi får.

Vad tror ni har gjort er förening särskilt framstående när det kommer till att främja mångfald och inkludering, särskilt med tanke på åldersrelaterade aspekter?
Vi tror på att ge oss själva makten att kunna förändra, vi skapar oss möjligheter att bli hörda och synas. En viktig del i vårt ideella arbete är att se och höra barn och unga. Vi tror på barn och unga genom att kommunicera och tro.

Har ni något initiativ eller projekt som ni genomfört som ni tror har bidragit till denna nominering?
Vi tror att nomineringen utgår från alla våra projekt och vårt sätt att arbeta med väldigt ung styrelse och ledare.

Har ni något medskick till andra föreningar som vill bli ännu bättre på att driva en inkluderande Skol-IF?
Ge barn och unga en plattform så deras röster hörs! Tro på lösningar och se en framtid.

Vinnaren för varje kategori kommer att presenteras under prisutdelningen på Malmö Rådhus den 18 januari 2024. Vi på Skolidrottsförbundet håller alla tummar möjliga för Bulltofta-SIF och önskar dem lycka till!

Publicerad: 2023-11-06

Senast uppdaterad: 2023-11-08