Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Äntligen träff för Västnätverket!

Sand mellan tårna i beachvolleyhallen och goalball med bindel för ögonen. Det var två av aktiviteterna under nätverksträffen för region Väst.

Det nystartade Västnätverket kunde efter en rad digitala möten äntligen träffas fysiskt helgen 26-27 november på Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Träffen finansierades av återstartsstöd som söks för ska få i gång förenings- och idrottsverksamhet efter coronan. Grundtanken med träffen var att skolidrottsföreningar och distrikt från olika delar av region Väst skulle få träffas och inspireras av varandra. Skolidrottsförbundet i Skåne höll i helgens workshops där de delade med sig av praktiska tips och berättelser om hur de har jobbat för att komma dit förbundet är idag. Mycket uppskattade föreläsningar!

Uppskattade var även våra fysiska aktiviteter. I beachvolleyhallen spelade vi så att sanden rök och förflyttades samtidigt till sydligare breddgrader tack vare lokalens härliga palmer, stora bilder på sandstränder med turkosblått vatten och calypsomusik i högtalarna.

Helgen avslutades med att vi fick prova på att spela goalball som är en paralympisk gren för personer som är blinda eller har nedsatt syn. I bollen finns en pingla så att försvarade lag ska kunna höra var bollen är och rädda den. Passet leddes föredömligt av landslagsspelaren Oscar Alverstedt från föreningen FSBU, Föräldraföreningen för synskadade Barn och ungdomar, Väst. När Oscar visade hur goalball ska spelas förstod vi att vi har en bit kvar… men kul hade vi!

Publicerad: 2021-12-06

Senast uppdaterad: 2022-12-02