Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

ÄR NI SVERIGES MEST AKTIVA SKOL-IF?

Under maj månad så kommer ni få delta i en helt ny tävling som är öppen för alla Skol-IF! 

Tävlingen går ut på att ni ska skapa så många aktivitetstillfällen som möjligt samtidigt som aktiviteterna ska variera. Syftet är att era medlemmar ska testa på nya sporter, lekar och andra aktiviteter med fokus på fysisk aktivitet. Ni tjänar poäng för varje deltagare som deltar på en aktivitet som varar i minst 20 minuter. Exempel:10 deltagare som utför aktiviteten i 20 minuter blir 200 Rörelseminuter/poäng.Utför ni en aktivitet i 60 minuter blir det alltså 600 Rörelseminuter/poäng. Dessa poäng registrerar erat Vuxenstöd på vår hemsida i en tabell som uppdateras live så ni kan se hur ni och andra skolor ligger till! Till er hjälp kommer ni även ha Aktivitetsträdet. Den kan ni ladda ner och skriva ut här (länk till pdf/powerpoint). I den kan ni låta deltagarna själva fylla i rutor som motsvarar 20 poäng per ruta. När hela trädet är ifyllt så har ni kommit upp i 100 000 minuter! Regler: (Behöver inte vara med i SoMe) 

  • Varje skola tävlar för sig (Skol-IF som har föreningar på flera olika skolor tävlar alltså INTE tillsammans)
  • Minst 3 personer måste delta på aktiviteten i minst 20 minuter
  • Varje aktivitetstillfälle måste ni göra något nytt! T.ex. spelar ni basket en gång kan ni inte spela basket vid nästa tillfälle.
  • Det är okej att köra en aktivitet längre än 20 minuter
  • 1 Deltagare x 20 minuter genererar 20st Rörelseminuter/Poäng (Fler deltagare = Mer poäng!)
  • Aktiviteten behöver inte vara en idrott/Sport, men fokus ska vara på fysisk aktivitet.
  • Ledaren för aktiviteten räknar ihop hur många som deltog, hur många rörelseminuter/poäng ni tjänat och vilken aktivitet som ni gjorde till Vuxenstödet. Hen går sedan in på tävlingssidan och uppdaterar för er förening.

 Glöm inte att ni kan registrera aktiviteterna i IdrottOnline och om era aktiviteter pågår i minst 60 minuter och uppfyller resten av kraven för LOK-stöd kan ni söka bidrag för dessa! OBS!Glöm inte att följa oss på TikTok och Instagram där vi kommer publicera tips och idéer på vad ni kan genomför för aktiviteter. @skolidrottsforbundet Anmälan Be ert Vuxenstöd skicka ett mejl till: oliwer.forsberg@skolidrott.se med namnet på föreningen så får hen inloggningsuppgifter till tabellen. Kontakta även Oliwer vid eventuella frågor. 

PlaceringSkol-IFPoäng
1Dvärsätts Skol-IF147
2Pilbäckskolan Skol IF110
3Själevadskolans IF93
4Gångvikens Skol-IF22
5Lexbyskolans Skol-IF14
6Blackebergs Skol-IF5
7Norrans Skol-IF5
8Nyströmska Skolans AIF1
9Tullinge Assist Skol IF1

Vill du lägga till poäng?

Logga in här

Publicerad: 2023-04-24

Senast uppdaterad: 2023-04-26