Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

ÄR NI SVERIGES MEST AKTIVA SKOL-IF?

Under maj 2023 kommer ni att få delta i en helt ny digital tävling som är öppen för alla Skol-IF i hela Sverige. Samla rörelseminuter och poäng genom att testa nya sporter och aktiviteter tillsammans med er förening!

Tävlingen går ut på att er Skol-IF ska skapa så många aktivitetstillfällen som möjligt, där aktiviteterna ska variera. Syftet är att era medlemmar ska få testa på nya sporter, lekar och andra aktiviteter med fokus på fysisk aktivitet. Ni tjänar poäng för varje deltagare som deltar på en aktivitet som varar i minst 20 minuter.

Exempel:
10 deltagare som utför aktiviteten i 20 minuter blir 200 Rörelseminuter/poäng.
10 deltagare som utför en aktivitet i 60 minuter blir alltså 600 Rörelseminuter/poäng.

Dessa poäng registrerar ert vuxenstöd på vår hemsida i en tabell som uppdateras live så ni kan se hur ni och andra skolor ligger till!

Till er hjälp kommer ni även ha Aktivitetsträdet, som finns att ladda ner här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I trädet kan deltagarna fylla i rutor som motsvarar 20 poäng per ruta. När hela trädet är ifyllt så har ni kommit upp i 100 000 rörelseminuter!

Glöm inte att ni kan registrera aktiviteterna i IdrottOnline och om era aktiviteter pågår i minst 60 minuter. Om ni uppfyller resten av kraven för LOK-stöd kan ni söka bidrag för dessa!

• Varje skola tävlar för sig (Skol-IF som har föreningar på flera olika skolor tävlar alltså INTE tillsammans)
• Minst 3 personer måste delta på aktiviteten i minst 20 minuter för att aktiviteten ska vara giltig
• Varje aktivitetstillfälle måste ni göra något nytt. Ni kan till exempel inte spela basket vid ett tillfälle, och spela basket igen vid ett annat tillfälle.
• En aktivitet måste vara i minst 20 minuter, men det är såklart helt okej att köra en aktivitet i längre än 20 minuter
• 1 Deltagare x 20 minuter genererar 20 Rörelseminuter/Poäng (Fler deltagare = Mer poäng!)
• Aktiviteten behöver inte vara en idrott/sport, men fokus ska vara på fysisk aktivitet
• Ledaren för aktiviteten räknar ihop och rapporterar hur många som deltog, hur många rörelseminuter/poäng ni tjänat och vilken aktivitet ni utförde till Vuxenstödet. Hen går sedan in på tävlingssidan och uppdaterar för er förening.

Anmälan

Be ert Vuxenstöd att mejla namn på er förening till oliwer.forsberg@skolidrott.se, så får ni inloggningsuppgifter till tävlingstabellen.


OBS!

Glöm inte att följa oss på TikTok och Instagram där vi kommer publicera tips och idéer på vad ni kan genomför för aktiviteter. @skolidrottsforbundet

Publicerad: 2023-04-27

Senast uppdaterad: 2023-04-27