Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Bäst på TikTok – Skol-IF Rosendal

Skolidrottsföreningen Skol-IF Rosendal ligger i framkant och firar snart ett år på TikTok. På senaste videon har de nått nästan 32 000 visningar, och föreningen är även aktiva på Instagram, med 1 300 följare.


Skol-IF Rosendal bedriver all form av idrottsverksamhet på Rosendalsgymnasiet i Uppsala. På deras TikTok delar de med sig av allt från föreningens aktiviteter till möten och rekryteringar kopplade till aktuella TikTok-trender. Vi har ställt de viktigaste frågorna om Skol-IF Rosendals framgång på TikTok. Här är fem snabba frågor om föreningens framgång på TikTok.

När startade ni ert TikTok-konto?
Så fort vi tillträdde som styrelse våren 2022 startade vi vårt TikTok-konto.

Hur kommer det sig att ni är på TikTok?
Vi kände att det var en möjlighet för att kunna göra lite roligare content, till skillnad från vårt Instagram-konto där vi är mer seriösa. Det blev ett sätt att visa upp Skol-IF och Rosendal från en annan sida.

Vem/vilka är det som tar hand om kontot?
Just nu är det Pr-ansvarig (Tyra), Ordförande (Louise ) och Förvaltare (Yusra) som lägger ut videos, däremot får såklart alla i styrelsen lägga ut TikTok:s!

Vad är era tre bästa tips till andra föreningar som har TikTok?
1. Släpp gränserna och var lite mer personliga än vad ni är på Instagram, det blir ett sätt att visa upp styrelsemedlemmarna.
2. Var kreativ och spara trender och ljud som kan komma till användning!
3. Följ vårt konto för inspiration ;)

Vad vill ni säga till de föreningar som inte har TikTok?
Det är ett superbra sätt att kunna komma nära alla medlemmar och nå ut till så många som möjligt! Dessutom är det ett sätt för oss i styrelsen att visa upp vilka vi är och lite vad vi gör inom föreningen. Vi tycker verkligen att alla Skol IF föreningar borde ha ett TikTok konto, det är inte alls svårt utan go with the flow bara!


Bild nedan: Skol-IF Rosendals styrelse

Publicerad: 2023-03-13

Senast uppdaterad: 2023-03-14