Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Tack skoljoggen!

Vilken rörelsefest! Över 300 000 barn och unga sprang, rullade eller lunkade fram när Skoljoggen firade 40 år på skolor runtom i hela landet. Tack vare engagerad skolpersonal genomförs loppet på fler än 1 300 skolor i år, hela vägen från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Elever i blandade åldrar deltar i den stora festen, vars officiella datum var 15 september. Alla skolor har valt att uppmärksamma 40-års jubileumet på sina egna sätt. Några genom att göra det till en hel hälsovecka, andra genom att klä ut sig och vissa genom att köra rullstolsrace.


Skolidrottsförbundet har arrangerat Skoljoggen sedan 1982. Syftet är att alla barn ska få känna att det är roligt att röra på sig tillsammans. Alla som deltar i Skoljoggen är vinnare, det kostar ingenting och alla deltar på sina villkor. Skolidrottsförbundet bidrar med information och tips, men det är de enskilda skolorna som står för arrangemanget. Tack till alla er som gjort detta möjligt!

Parallellt med Skoljoggen samlas också pengar in via Springslanten, vilket är en frivillig insamling. Elever, skolpersonal, föräldrar och andra kunde i år donera pengar till Stiftelsen Move, vars ändamål är att främja verksamheter för ungas rörelse, ledarskap och demokrati. I år samlade vi ihop 128,839 kr med över 1 250 donationer.

I år var P4 Stockholm på besök hos Björkhaga skola i Tumba där de träffade deltagarna och idrottsläraren Maggan Törnblom. Vår generalsekreterare Jonas Leth var även han på plats för att ta pulsen på Sveriges största rörelsefest för barn och unga.

Skoljoggen uppmärksammades också av Mix Megapol, SVT:s Lilla Sportspegeln samt en mängd lokala medier.

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2023-01-09