Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Fotbollsproffs på besök när Markusskolans IF och Dalarnas Skolidrottsförbund anordnade klass 3-fotboll

Den 29e maj annordnade Markusskolans IF och Dalarnas Skolidrottsförbundet fotboll för alla elever i klass 3 i Avesta Kommun.

Alla kommunens skolor deltog och det var sammanlagt 12 flicklag och 15 pojklag med. Detta var en prova-på turnering där inga resultat räknades utan fokus var på rörelseglädje och fair play. Spelformen var 5-manna och flickor mötte flickor och pojkar mötte pojkar.

Dagen inleddes med att 7 unga ledare/domare från Markusskolans IF höll i uppvärmning på de 5 spelplanerna och sedan startade matcherna. Dagen började med fint väder och allt flöt på bra, men den fick ett abrupt slut då det kom störtregn och åska så sista omgången ställdes in. Trots detta var dagen lyckad och arrangörerna fick många positiva kommentarer både från barn och föräldrar från olika skolor om den här dagen vilket var roligt.

De hade även finbesök av fotbollsproffset Lina Hurtig som är en gammal elev på Markusskolan. Barnen tyckte att det var jättekul att Lina var på besök och det blev en hel del autografskrivning.

Bildtext: Lina Hurtig

Publicerad: 2024-07-04

Senast uppdaterad: 2024-07-05