Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Oliwer Forsberg

Projektadministratör Demokratiprojektet & Nya sätt att tävla

E-post: oliwer.forsberg@skolidrott.se
Tel: 08-699 64 28

Inkluderande Skol-DM

Medlemmarna i skolidrottsföreningen har möjlighet att vara med på KM- och DM-tävlingar. Krets - och distriksmästerskap för skolidrottsföreningar arrangeras av respektive distriktsförbund inom Skolidrottsförbundet. En skolidrottsförening kan också, tillsammans med distriktet, vara arrangör för ett KM eller DM.
Den här verktygslådan innehåller tips på hur ni kan göra ert skol-DM mer inkluderande. Läs mer om vad det är och hur ni kan göra för att arrangera det här.

Ett inkluderande skol-DM är ett distriktsmästerskap i en valfri idrott som sker individuellt eller tillsammans med ditt lag. En tävling kan vara ett tillfälle att utmana sig själv och andra - men också ett tillfälle för lek där du deltar för att det är roligt. Eftersom
Skolidrottsförbundet inte har någon elitverksamhet som många andra förbund har, är anledning till att tävla i första hand att få en positiv rörelseutmaning tillsammans med kompisar.
För att tävlingen ska bli mer inkluderande bör den vara lokal och öppen för alla, fokusera på att det ska vara roligt och uppmuntra till allsidighet. I vår tävlingshandbok finns tips på hur ni kan anpassa era tävlingar för att inkludera fler medlemmar med olika bakgrund och erfarenhet.

Här nedan finns samlade dokument och mallar som kan vara värdefulla för ert arrangemang.

Lycka till!

Publicerad: 2023-02-15

Senast uppdaterad: 2023-02-17