Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Malin Bölander

Central verksamhetsutvecklare
Projektledare Skoljoggen

E-post: malin.bolander@skolidrott.se
Tel: 08-699 65 02

För föräldrar

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen.

Huvuddagen då de allra flesta skolorna arrangerar Skoljoggen är den 12 september. Men det går också bra att välja en annan dag om den 12:e inte passar. Det viktigaste är att barn- och unga får komma ut och röra på sig!

Elever från förskoleklass till årskurs tre på gymnasiet deltar på sina villkor. Springa, rulla, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Skoljoggen är ingen tävling. Det är manifestation för rörelseglädje. Det är upp till varje skola att skapa sitt arrangemang men från Skolidrottsförbundets sida uppmanar vi att sätta barnens glädje i fokus och få så många som möjligt att tycka om Skoljoggen.

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Springslanten 2024 används för att stötta Radiohjälpens insamling Världens Barn. Insamlingen Världens Barn går till barns rätt till hälsa, skola och trygghet runt om i världen. Pengarna används bland annat till att behandla barn för undernäring och ge dem tillgång till rent vatten, skydda och stötta barn i områden där det pågår väpnade konflikter och möjliggöra skolgång för barn som tvingats fly sina hem. Tack vare ert engagemang är ni med och gör skillnad. Tillsammans gör vi barndomar möjliga.

Vid frågor om Skoljoggen: skoljoggen@skolidrott.se

Publicerad: 2024-03-05

Senast uppdaterad: 2024-04-23