Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

För föräldrar

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2022 arrangeras för 40:e gången.

Huvuddagen då de allra flesta skolorna arrangerar Skoljoggen är den 15 september. Men det går också bra att välja en annan dag om den 15:e inte passar. Det viktigaste är att barn- och unga får komma ut och röra på sig!

Elever från förskoleklass till årskurs tre på gymnasiet deltar på sina villkor. Springa, rulla, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Skoljoggen är ingen tävling. Det är manifestation för rörelseglädje. Det är upp till varje skola att skapa sitt arrangemang men från Skolidrottsförbundets sida uppmanar vi att sätta barnens glädje i fokus och få så många som möjligt att tycka om Skoljoggen.

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. År 2022 är förmånstagaren Stiftelsen Move.

Vid frågor om Skoljoggen: skoljoggen@skolidrott.se

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2022-12-21