Gå till innehåll
Svenska Skolidrottsförbundet

Regelbundna aktiviteter

Tanken med en Skol-IF är att ge alla barn och ungdomar möjlighet till enkel, rolig och billig fysisk aktivitet, där unga leder unga. Skol-IF bygger på att barn och unga genomför aktiviteter tillsammans. Detta kan vara exempelvis både mindre löpande arrangemang, större turneringar eller Skoljoggen.

Aktiviteterna sker utanför lektionstid, exempelvis på raster, efter skoldagens slut eller på helger och lov. Aktiviteterna kan nästan vara vad som helst. Det viktiga är att man rör på, att alla kan vara med och att det är barn och ungdomar själva som leder.

En aktivitet kan vara allt ifrån en rast- eller eftermiddagsaktivitet till att föreningen åker på ett utbildningsläger eller arrangerar en loppis/ turnering/lopp för att få in pengar. Det är föreningen själv som bestämmer vilka aktiviteter som ska göras. Till skillnad mot många andra idrottsföreningar så ligger fokus i en Skol-IF inte på vem som vinner. Alla aktiviteter och tävlingar ska ha fokus på rörelseglädje och gemenskap. Det viktigaste är att alla känner sig sedda och välkomna – både inför och under aktiviteten.

Publicerad: 2022-10-25

Senast uppdaterad: 2022-11-25