Gå till innehåll
Skåne

LIR-träff

Söndagen den 29/1 bjöd Skolidrottsförbundet i Skåne in till den första LIR-träffen.

Ledare i Rörelse är ett treårigt projekt som drivs av Skolidrottsförbundet i Skåne med Allmänna Arvsfonden som huvudfinansiär och RF-SISU Skåne och Skolidrottsförbundet som medfinansiärer. Målet med projektet är att ta fram metoder och verktyg för att stärka ungas positionering i samhället, med extra fokus på civilsamhället.

LEDARBANKEN
Ledarbanken är en sida där föreningar och organisationer i Skåne kan hitta ledare. Under sina år som aktiv i en skol-IF har de unga ledarna fått utbildning i föreningslära och ledarskap samt att de fått praktisera detta. Vanligtvis avslutar de sin tid i en skol-IF när de börjar gymnasiet och genom ledarbanken kan de skriva in sig för att bli uppfångade av nya föreningar och organisationer

Under söndagen bjöds föreningar i Skåne samt alla ledare i våra skolidrottsföreningar som går i årskurs 9 in till en träff för att mingla, byta erfarenheter och lärdommar och lära sig mer om projektet, våra mål och vad framtiden har att erbjuda. En mycket lyckad eftermiddag för oss alla. Vår ledarbank www.ledareirorelse.se Länk till annan webbplats. presenterades för både ledarna och föreningarna och en plan för framtida nätverkande togs fram. Stort tack till alla som närvarade.


Vill du höra mer om vårt projekt Ledare i Rörelse?
Kontakta projektledare Jasmine Hanab på jasmine.hanab@skolidrott.se


Publicerad: 2023-01-31

Senast uppdaterad: 2023-01-31