Gå till innehåll
Skåne

Skolidrottsförbundet i Skåne söker Föreningsutvecklare/Utbildningsansvarig

Skolidrottsförbundet är barns och ungas eget idrottsförbund och nu söker vi en Föreningsutvecklare som också har ansvar för vår utbildningsverksamhet. En viktig del i uppdraget som föreningsutvecklare är att barn och unga i hela Skåne ska få vara med och skapa rolig och utvecklande fysisk aktivitet och samtidigt utveckla sitt eget ledarskap. En viktig del i uppdraget som utbildningsansvarig är att se till att så många barn och unga som möjligt får tillgång till kvalitativa utbildningar och upplevelser som varar livet ut.

Vill du vara med och fortsätta utveckla förbundet tillsammans med alla oss unga, ideella, medarbetare och förtroendevalda och göra Skolidrottsförbundet i Skåne till skånsk idrotts ledande förbund för unga? Då har du kommit rätt! ​

Därför ska du söka!

Vi är ett förbund som drivs av unga, för unga och du blir en viktig medspelare i vårt påbörjade arbete med ett ökat stöd till skolidrottsföreningar runt om i Skåne.

Du kommer att ansvara för genomförande och utveckling av hela vår utbildnings- och att lägerverksamhet samt ge stöd åt och utveckla våra föreningar tillsammans med dina kollegor.

Vi är en liten personalgrupp med ett nära samarbete. Arbetstiderna är flexibla men med stort ansvar på den enskilda. Vi har kontinuerlig uppföljning för att just du ska lyckas med uppdraget. Friskvårdsbidrag erbjuds enligt kollektivavtal.

Vem är du?

Du som söker tjänsten är självgående och brinner för barn och ungas utveckling och vill jobba tillsammans med dina kollegor för att alla barn och unga ska få tillgång till allt det fina som en skolidrottsförening har att erbjuda.

Du är en engagerad, kreativ och lösningsorienterad person samtidigt som du är noggrann och har en god förmåga att formulera dig i tal och text. Du är strukturerad, skapar lätt hållbara samarbeten och älskar ​att att leda projekt i mix av unga, ideella krafter och anställda inom idrotten. Har du tidigare erfarenheter av att organisera stora ​större sammankomster och läger är detta också positivt. Arbetat inom skolan, kommunal förvaltning eller idrottsförening är meriterande men inget krav. Har du arbetat med föreningsutveckling eller har varit engagerad i en skolidrottsförening är det högst meriterande.

Vilka är vi?

Skolidrottsförbundet i Skåne ligger under riksorganisationen Skolidrottsförbundet som i sin tur är en del av Riksidrottsförbundets (RF/SISU). I Skåne finns för tillfället ca 100 aktiva skolidrottsföreningar och totalt har dessa föreningar ungefär 12000 medlemmar.

Skolidrottsförbundet är ett fleridrottsförbund vilket innebär att vi inte är begränsat till någon speciell idrott utan rymmer många olika fysiska aktiviteter. Vi bedriver stora utbildningsläger och har i snitt 1800 deltagare i utbildning under ett verksamhetsår.

Tjänsten är ett vikariat under 10 månader på 75% med möjlighet till förlängning. Tjänsten tillträds den 9 aug 2021. Tjänsten innebär viss kväll och helgtjänstgöring, detta i samband med utbildningsläger och liknande evenemang. Majoriteten av dessa sker under hösten.

Så här söker du jobbet!

Sök genom att maila ett personligt brev och ditt CV till skane@skolidrott.se. Märk ditt mail med jobbansökan och ditt namn i ämnesraden. Har du frågor om jobbet så kan du kontakta vår verksamhetsledare på ted.ahs@skolidrott.se alternativt vår förbundsordförande på styrelsen.skane@skolidrott.se

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2021-05-14 och vi intervjuar löpande.

Välkommen att bli en del av svensk idrott och Skolidrottsförbundet i Skåne!

Publicerad: 2021-04-15

Senast uppdaterad: 2022-11-25