Gå till innehåll
Skåne

Östra Göinge kommun vill få fler unga att idrotta

För att få fler att idrotta och röra sig mer har RF/SISU Skåne och Östra Göinge gått in i en lokal satning tillsammans. Skånes skolidrottsförbund är en del av satningen och kommer i höst starta upp nya skolidrottsföreningar med ungdomsledda aktiviteter.

 

Östra göinge ligger i nordöstra Skåne och jämfört med andra kommuner är det ett lågt idrottsdeltagande bland barn och unga. Detta är något de vill ändra under 2020/2021.

– Under hösten kommer vi med anledning av detta starta upp flera satsningar i kommunen. Det handlar bland annat om lovaktiviteter, Idrottscafé, Skol IF, After school med mera men även att fortsätta stötta satsningar och samarbeten så som Rörelsesatsning i skolan, Skuttlägret och Fritidsbanken. Innan sommaren kommer vi att skicka ut en enkät till idrottsföreningar och skolelever för att närmare undersöka vilka behov och intressen som finns, säger Jenny Hellberg, verksamhetschef på RF-SISU Skåne, till Östra Göinge kommuns webbsajt.

Läs mer om insatsen här: https://nxt.kristianstadsbladet.se/ostra-goinge/for-fa-idrottar-nu-inleds-en-gemensam-satsning Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-06-19

Senast uppdaterad: 2022-11-25