Gå till innehåll
Skåne

Så påverkas vi av coronaviruset

Coronaviruset Covid-19 påverkar hela världen och detta inkluderar oss på Skånes skolidrottsförbund. Vårens utbildningar blir inställda och många skolidrottsföreningar har svårt att genomföra sina aktiviteter. Trots detta står vi på Skånes skolidrottsförbund stadigt som organisation och är redo att stötta er föreningar i alla era frågor och funderingar.

Personal

Personal på Skånes skolidrottsförbund har blivit korttidspermitterade, dvs minskad arbetstid. Detta innebär vissa förändringar i er kontakt med oss. Framöver kommer vi att erbjuda digitala möten och möten per telefon, detta för att minska risken för spridningen av smitta. Denna lösningen är enbart tillfällig men vi har för närvarande inte en uppfattning om när vi kan återgå till ett normalläge. Vi, likt alla andra, följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Projekt

Vi på Skånes skolidrottsförbund är aktiva och driver en rad olika projekt. Vissa av de projekt vi har igång påverkas och det kan hända att vi behöver göra mindre ändringar i tidsplanen. Blir detta aktuellt kommer vi inleda en dialog med bidragsgivare innan vi gör en förändring.

Vi har även projektansökningar ute och vi väntar spänt på svar. Då vi har kvar både personalstyrka och samverkansparter till hösten har vi samma förustättningar att genomföra framtida projekt, med reservation för eventuella restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

Till PFU

Både ni som valt att pausa er verksamhet men också ni som kämpar på med aktiviteterna trots få ledare och medlemmar, ni gör ett superbra jobb. I detta läge finns inga rätt eller fel, utan det är ni som förening, styrelse och medlemmar som får ta ett beslut utifrån den situation/restriktioner som ni har på just er skola. Däremot kan vi rekommendera att inte ha igång verksamhet inomhus utan vill ni fortsätta under våren så ha det utomhus för att minska smittorisken.

Utbildningar

På grund av de rådande restriktioner kommer våra resterande utbildningar och evenemang ställas in. Då vi i nuläget inte får arrangera slutna träffar för över 50 personer så kan vi tyvärr inte erbjuda de utbildningar som vi hade planerat. Även om dessa restriktionerna inom kort skulle upphävas så blir det omöjligt för oss att planera och genomföra utbildningarna och evenemangen. Det beror på att vi behöver tid för planering och genomförande samt att detta även påverkat de aktörer vi tänkt samarbeta med. Vi tycker såklart att detta är extremt tråkigt men tyvärr finns det inget vi kan göra åt det och hoppas ni har förståelse för detta.

Som tidigare nämnt är framtiden oviss och vi kan inte ge er alternativ till Moroten, Ordförandeträffar eller INSPO idag utan detta är något vi jobbar med och vi kommer ut med mer information kring detta i vår.

Moroten: Ni som samlat ihop poäng ska ändå skicka in dessa till er föreningsutvecklare då vi behöver era uppdrag som underlag till era respektive kommuner. Det hjälper oss också när vi ser över framtida alternativ och hur många föreningar som är med och samlar poäng. Vi kommer göra en sista uppdatering den 24 april, med eventuell minskning av poäng för att nå mål.

Vägledande länkar

Skolidrottsförbundet: https://skolidrott.se/rekommendationer-angaende-covid19/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riksidrottsförbundet: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2020-04-16

Senast uppdaterad: 2022-11-25