Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer


Till vänster hittar ni skolidrottsförbundets riktlinjer vid aktiviteter och arrangemang. Dessa riktlinjer har tagits fram som stöd till arrangörer och deltagare  inom Skolidrottsförbundet. Syftet är att skapa en enhetlig och gemensam linje kring hur förbundets aktiviteter och tävlingar ska arrangeras.

För att skapa ett så lyckat arrangemang som möjligt är det viktigt att planera så att inget missas eller glöms bort. Därför finns det en checklista i vänstermenyn med det som är viktigt att tänka på vid planering av en aktivitet för att inte missa något vid arrangemang i vårt gemensamma förbund. I planeringsfasen är det viktigt att alltid ställa kontrollfrågor som:

- Är den här aktiviteten inkluderande? Kan alla som vill delta göra det? Har alla fått frågan om de vill vara med?

Om svaret är nej på någon av ovan tre ställda frågor så bör ni fundera på hur ni kan göra för att inkludera, exempelvis kan lagen delas in genom att mixa alla deltagare så att alla oavsett könsidentitet, etnisk bakgrund och funktionsnedsättning känna sig inkluderade. 

- Är den snitslade banan inför Skoljoggen snitslad över stock och sten så att en person som inte kan ta sig fram per fot inte kan delta? 

Om svaret är ja så bör banan läggas på mark som är lämplig för exempelvis rullstolar eller cyklar.

- Kommer alla deltagare att belönas för sitt deltagande eller är det endast några få som får uppmärksamhet?

Om svaret är att alla inte kommer att uppmärksammas behöver detta åtgärdas, det kan handla om att alla får frukt och en festis efter Skoljoggen, eller att alla får diplom efter en skol-IF aktivitet. Det kan också innebära att se till att alla känner sig sedda, att en som deltagare upplever att ens insats märktes och uppskattades.

- Är våra deltagare försäkrade?

Vet du inte vad ni omfattas av för försäkring så kan du läsa mer om det under försäkringsrubriken.

Uppdaterad: 02 OKT 2018 14:08 Skribent: Mattias Wihlgaard
Epost: This is a mailto linkSyftet med tävlingshandboken är att skapa en tydlighet kring vilka riktlinjer och bestämmelser som gäller i vårt gemensamma förbund vid aktiviteter och tävlingar. Tävlingshandboken presenterar hur Skol- IF ska arrangera aktiviteter och tävlingar i enligt med förbundets fyra punkter. Målet är att ge fler barn och unga möjlighet till rörelse och aktivitet i sin skolidrottsförening.

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link