Hoppa till sidans innehåll

TävlingshandbokenVÄLKOMMEN TILL SKOLIDROTTSFÖRBUNDETS TÄVLINGSHANDBOK!

Det här är Skolidrottsförbundets handbok som ska användas som ett vägledande verktyg vid arrangemang och tävlingar som anordnas av vårt gemensamma förbund. Handboken är framtagen av representanter från SDF. All aktivitet som bedrivs inom vårt gemensamma förbund på såväl föreningsnivå som på SDF nivå ska följa förbundets fyra punkter:

• Föreningen har en styrelse som bestående av unga som stöttas av en vuxen.
• Föreningens medlemmar utbildas i föreningslära och ledarskap. 
• Föreningen skapar former för demokrati och medlemsinflytande.
• Föreningen erbjuder kvalitativa, regelbundna och varierande aktiviteter.

Läs mer

I denna del av tävlingshandboken hittar du vårt gemensamma förbunds tävlingsregler. De ska göra det enkelt för arrangörer och delaktiga att hålla sig till de bestämmelser som gäller för aktiviteter och tävlingar inom förbundet samt i andra SF.

Här kommer vi gå igenom riktlinjerna för hur tävlingar arrangeras i vårt gemensamma förbund. Riktlinjerna kommer innehålla hur vi ska arrangera aktiviteter och tävlingar, vad vi ska tänka på innan, under och efter tävling, hantering av funktionärer och lokaler m.m.     

Här kan du som arrangör hitta bredd-inspirerade aktiviteter och tävlingar som följer de riktlinjer som vårt gemensamma förbund har tagit fram. Saknar du någon aktivitet eller om du har förslag på bredd-inspirerade aktiviteter som vi kan lägga upp här så får du gärna kontakta oss.

Se goda exempel och låt dig inspireras av hur andra planerar och arrangerar nya och annorlunda sätt att tävla på. Har du ett gott exempel du vill dela, kontakta oss på Skolidrottsförbundet!Syftet med tävlingshandboken är att skapa en tydlighet kring vilka riktlinjer och bestämmelser som gäller i vårt gemensamma förbund vid aktiviteter och tävlingar. Tävlingshandboken presenterar hur Skol- IF ska arrangera aktiviteter och tävlingar i enligt med förbundets fyra punkter. Målet är att ge fler barn och unga möjlighet till rörelse och aktivitet i sin skolidrottsförening.

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link