Hoppa till sidans innehåll

Skol-VM


Vill du åka på skol-VM?
Varje år arrangeras en mängd mästerskap som är öppna för skollag från hela världen att delta i. Skolidrottsförbundet ansvarar för de svenska lagen och skickar lag till världsmästerskap världen runt. Varje år deltar Sverige i ungefär fem av de mästerskap som arrangeras och i en del sporter krävs det tuffa kvaltävlingar innan en svensk skola får klartecken för att ge sig iväg på en resa som inte bara är en sportslig upplevelse. Ett skol-VM är också en chans att genom idrotten lära känna andra kulturer och träffa nya vänner. Mästerskapet har som målsättning att skapa större gemenskap mellan ländernas ungdomar och därför ordnas det särskilda möjligheter till det i form av samarbetstävlingar och kulturutbyte.

Det kulturella syftar till ett ökat medvetande om det land man tävlar i och om de länder som deltar. Detta ordnas i regel med hjälp av de deltagande ländernas ungdomar som ombeds att förbereda vissa presentationer som sedan genomförs på plats.

Det sociala syftar till att öka kunskapen om varandra, att skapa nya vänskapsband och förbättra förståelsen av våra mänskliga olikheter. Det syftar också till att bidra till glädje att vara där och att vara tillsammans.

Vad kostar det?
Deltagande i skol-VM kostar ungefär 3000 kronor per person och då ingår mat och logi under hela tävlingsperioden. Därtill kommer förstås kostnad för resan till tävlingsorten. Svenska Skolidrottsförbundet bidrar med en överledare för den svenska truppen.

Den som får chansen att vara med på ett skol-VM glömmer nog aldrig de positiva upplevelser det ger. Åtminstone låter det så på dem som varit med.

Ett deltagande i skol-VM kräver en hel del förberedelser. Hör av dig med frågor om du är intresserad till This is a mailto link. Tel-08-699 65 06.

 

Här kan du se i vilka idrotter som det kommer arrangeras Skol VM.

Anmälan till skol VM 2016 är stängd.

 

OBS! åldersgräns generellt: födda 1998 eller senare.

Deltagarna måste i de flesta fall vara födda något av följande år, det kan dock variera från idrott till idrott;1998, 1999 och 2000. Alla måste gå på samma skola och tillhöra samma skolidrottsförening. Inga dispenser ges.

"Skol-VM ger vänner för livet samtidigt som det är en chans att mäta sig med idrottsungdomar från hela världen. Det kulturella utbytet och den gemenskap som det skapar är helt klart viktigare än tävlingarna och det är alltid det som ungdomarna minns allra bäst efteråt."
Susanna Radovanovic, ledamot av Svenska skolidrottsförbundets tävlingsgrupp 

För mer information kring skol-VM gå in på ISF:s hemsida.

Uppdaterad: 2016-06-07 17:07
Skribent: Johan Sandler

Webbshop medaljer

Samarbetspartners:

SOS Barnbyar

stadasverige

 

Annonser:

SvSkolidrottsforbundet_250x400_2015 

Skolidrottsbloggen_högeryta


Webbshop medaljer

Samarbeten:

stadasverige

Annonser:

SvSkolidrottsforbundet_250x400_2015 

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link