Hoppa till sidans innehåll

Falu kommun stöttar skol-IFs verksamhet

22 DEC 2017 15:41
Falu kommun väljer att sänka aktivitetsstödet till övriga idrottsföreningar – från dagens 37 kronor till 32 kronor per deltagartillfälle. De omfördelade medlen ska under 2018 istället användas till att stötta Skolidrottsföreningars verksamhet.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2017 15:47

 - I kommunens folkhälsoprogram är det tydligt att vi har en ambition att få fler barn och unga i rörelse. Vi har en väl fungerande struktur i föreningslivet som väl fångar upp dem som vill träna och tävla i en eller flera idrotter. Där vi ser svagheter är en ökande grupp som inte har någon aktiv fritid alls. Det är främst den gruppen vi vill jobba med i det här projektet, säger Jonas Lennerthson, ordförande Kultur och Fritidsnämnden (S).

Det totala stödet till idrotten är oförändrat men Falu kommun minskar det lokala aktivitetstödet med 5 kr per aktivitet för att skapa utrymme att göra aktiva insatser. Just denna satsning är ett samarbete med Dalarnas idrottsförbund och skolan för att med Skol-IF som redskap öka aktivitetsgraden hos barn och unga.

- Lyckas vi med att få fler i rörelse tror jag att idrottsföreningarna kommer att se en ökad tillströmning av träningssugna unga som stärker föreningar och bidrar till ökad aktivitet. Samtidigt som den fysiska aktiviteten i sig bidrar till ökad hälsa för dem som utför aktiviteterna. Skol-IF är också ett viktigt redskap för att lära och träna barn och unga i demokratiska processer samt hur man jobbar i föreningslivet. Kunskaper som även de är bra och viktiga att ha med sig in i vuxenlivet, säger Jonas.

 - En glädjande satsning, säger Skolidrottsförbundets generalsekreterare, Pär Ånell och fortsätter:

- Det handlar inte om att ta pengar från idrotten, skol-IF är ju också en del av idrottsrörelsen och en viktig sådan. I förlängningen är detta en satsning som gynnar hela idrottsrörelsen med både fler aktiva och fler utbildade ledare.

Skribent: Mattias Wihlgaard
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link