Hoppa till sidans innehåll

Skolidrottsförbundet söker verksamhetsutvecklare Syd

11 FEB 2019 17:26
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 17:26

Skolidrottsförbundet är barns och ungas eget idrottsförbund. Nu storsatsar vi för att våra föreningar ska bli fler och ännu bättre. En viktig del i uppdraget som verksamhetsutvecklare är att barn och unga i hela landet ska få vara med och skapa rolig och utvecklande fysisk aktivitet och samtidigt utveckla sitt eget ledarskap.

Vill du vara med och fortsätta utveckla förbundet tillsammans med alla oss unga, ideella, medarbetare och förtroendevalda och göra Skolidrottsförbundet till svensk idrotts ledande förbund för unga? Då har du kommit rätt!

Därför ska du söka!
Vi är ett förbund som drivs av unga, för unga och du blir en viktig medspelare i vårt påbörjade arbete med ett ökat stöd till skolidrottsföreningar och distrikt runt om i landet. Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för en region någonstans i landet där du stöttar, påverkar och utvecklar föreningarna att bli ännu bättre, genom att bland annat genomföra utbildningar, skapa lokala och regionala samarbeten samt utveckla och underlätta våra administrativa processer.
Självklart arbetar du också med att sprida skolidrotten till fler platser och kämpar för att skapa fler skolidrottsföreningar.

Eftersom tjänsterna är helt nya letar vi efter dig som vill vara med och forma ett nytt sätt att arbeta inom Skolidrottsförbundet. Du är självgående och vill jobba tillsammans med dina kollegor för att alla barn och unga ska få tillgång till en skolidrottsförening. Vi är en familjär organisation som erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö. Hos oss finns personalförmåner så som friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Vem är du?
Du är en engagerad projektledare eller utvecklare som gärna har arbetat inom skolan, kommunal förvaltning eller kanske inom civilsamhället. Har du jobbat just med föreningsutveckling eller har erfarenhet av medlemsutveckling inom civilsamhället är det extra bra. Du är kreativ och lösningsorienterad men samtidigt noggrann och har en god förmåga att formulera dig i tal och text. Du är strukturerad, skapar lätt hållbara samarbeten och älskar att leda projekt i mix av unga, ideella krafter och anställda inom idrotten.

Du har kanske tidigare erfarenhet av svensk idrott eller specifikt från Skolidrottsförbundet. Du gillar att arbeta med olika digitala verktyg och lockas av att arbeta självständigt inom ditt eget ansvarsområde. Du får gärna ha någon form av pedagogisk erfarenhet och förståelse för hur skolan, kommunen och svensk idrott fungerar.

Eftersom Skolidrottsförbundet vill att idrott och fysisk aktivitet ska vara för alla tror du självklart stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid!

Vilka är vi?
Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar. I dag finns cirka 1 300 skolidrottsföreningar vid landets skolor fördelade på förbundets 25 distrikt. Totalt har dessa föreningar ungefär 150 000 medlemmar.

Skolidrottsförbundet är ett fleridrottsförbund och är inte begränsat till någon speciell idrott utan rymmer många olika fysiska aktiviteter.

Tjänsten är en av flera som Skolidrottsförbundet skapar just nu. Den här är placerad i Malmö med ansvar för att stötta och utveckla föreningar och distrikt i södra Sverige. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% som inleds med en provanställning på sex månader.

Tillträde sker i maj 2019, samtidigt som övriga verksamhetsutvecklare runt om i landet. Eftersom du kommer att arbeta med personer som gör detta på sin fritid innebär det ibland att du behöver arbeta kvällar och helger.

Så här söker du jobbet!
Sök genom att maila ett personligt brev och ditt CV till This is a mailto link. Märk ditt mail med Verksamhetsutvecklare Syd i ämnesraden. Har du frågor om jobbet så kan du kontakta vår förbundsordförande på This is a mailto link.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2019-02-24 och vi intervjuar löpande.
Välkommen att bli en del av svensk idrott och Skolidrottsförbundet!

Skribent: Mattias Wihlgaard
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link