Hoppa till sidans innehåll

Skolidrottsförbundet söker föreningsutvecklare i Göteborg

22 MAR 2019 14:02
  • Uppdaterad: 22 MAR 2019 14:02

Skolidrottsförbundet är barns och ungas eget idrottsförbund. I partnerskap med Göteborg stad storsatsar Skolidrottsförbundet på barns och ungas fysiska aktivitet, hälsa och utveckling i Göteborg. En viktig del i uppdraget som föreningsutvecklare är att barn och unga i hela staden ska få skapa och själva leda roliga och utvecklande aktiviteter och stärka föreningsidrotten i Göteborg.

Vill du vara med och fortsätta utveckla Skolidrottsförbundets arbete här i Göteborg tillsammans med alla oss unga, ideella, medarbetare och förtroendevalda och göra Skolidrottsförbundet till svensk idrotts ledande förbund för unga? Då har du kommit rätt!

Därför ska du söka!
Vi är ett förbund som drivs av unga, för unga och du blir en viktig medspelare i vårt pågående partnerskap med Göteborg stad i att stärka skolidrotten i Göteborg och ge fler barn och unga bättre möjligheter att idrotta och ha en aktiv fritid. Du kommer att ansvara för att stötta, påverka och utveckla föreningarna i Göteborg att bli ännu bättre, bland annat genom att utbilda unga i ledar- och föreningskunskap, vidareutveckla våra lokala samarbeten och skapa möten mellan stadens idrottsföreningar och grundskolor. Självklart är du också drivande i att skapa nya skolidrottsföreningar runt om i staden.  

Samtidigt som vi tillsätter den här tjänsten skapas fler nya tjänster inom Skolidrottsförbundet runt om i Sverige. Vi letar därför efter dig som vill vara med och forma ett nytt sätt att arbeta inom förbundet. Du är självgående och vill jobba tillsammans med dina kollegor för att alla barn och unga ska få tillgång till en skolidrottsförening och bli aktiv i föreningslivet. Vi är en familjär organisation som erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö. Hos oss finns personalförmåner så som friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Vem är du?
Du är en engagerad utvecklare, utbildare eller idrottsledare som gärna har arbetat inom skolan eller inom kommunal förvaltning. Har du jobbat just med föreningsutveckling och har erfarenhet av skolidrottsföreningar och annat arbete inom civilsamhället är det extra bra. Du är kreativ och lösningsorienterad men samtidigt noggrann och har en god förmåga att formulera dig i tal och text. Du är strukturerad, skapar lätt hållbara samarbeten och älskar att leda projekt och utbildningar tillsammans med både unga och vuxna.

Vi tror att det är bra om har tidigare erfarenhet av svensk idrott på något sätt, eftersom du både kommer att arbeta nära skolidrottsföreningarna i staden och samverka med andra föreningar och förbund inom idrotten. Du gillar att arbeta med olika digitala verktyg och lockas av att arbeta självständigt inom ditt eget ansvarsområde. Du får gärna ha någon form av pedagogisk erfarenhet. Det är meriterande att ha arbetat i socioekonomiskt utsatta områden då vi i uppdraget kommer prioritera att arbeta i områden där föreningstätheten är låg.

Eftersom Skolidrottsförbundet vill att idrott och fysisk aktivitet ska vara för alla tror du självklart stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid!

Vilka är vi?
Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar. I dag finns cirka 1 300 skolidrottsföreningar vid landets skolor fördelade på förbundets 25 distrikt. Totalt har dessa föreningar ungefär 150 000 medlemmar.

Skolidrottsförbundet är ett fleridrottsförbund och är inte begränsat till någon speciell idrott utan rymmer många olika fysiska aktiviteter. 

Tjänsten är en del av ett pågående partnerskap mellan Skolidrottsförbundet och Göteborg stad och den är placerad i Göteborg. Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 100% med tillträde snarast och pågår till 2019-12-31. Det finns möjlighet till förlängning.

Eftersom du kommer att arbeta med personer som gör detta på sin fritid innebär det ibland att du behöver arbeta kvällar och helger.

Så här söker du jobbet!
Sök genom att maila ett personligt brev och ditt CV till This is a mailto link. Märk ditt mail med Föreningsutvecklare Göteborg i ämnesraden. Har du frågor om jobbet så kan du kontakta vår generalsekreterare på This is a mailto link eller 08-6996503.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2019-04-07 och vi intervjuar löpande.
Välkommen att bli en del av svensk idrott och Skolidrottsförbundet!

Skribent: Mattias Wihlgaard
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link