Hoppa till sidans innehåll

Lediga jobb


Skolidrottsförbundet söker föreningsutvecklare till Stockholm

Skolidrottsförbundet förstärker nu stödet till våra föreningar i Stockholm med kranskommuner. Detta gör vi genom att anställa en föreningsutvecklare som ska finnas nära föreningarna genom föreningsbesök och utbildningar. Stockholm är sett till antal föreningar förbundets största distrikt med drygt 250 skol-IF. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år på 100 %.

Skolidrottsförbundet

Skolidrottsförbundet organiserar Sveriges skolidrottsföreningar och är ett av Riksidrottsförbundets 71 medlemsförbund. Skolidrottsförbundet verkar för att ge barn och unga möjlighet att vara fysiskt aktiva. Genom roliga och inbjudande aktiviteter läggs grunden för god hälsa och demokratiska värderingar. Våra utbildningar skapar förutsättningar för nutidens och framtidens ledare.

Tjänsten

Skolidrottsförbundet arbetar målmedvetet för att öka kvaliteten i verksamheten. Vi strävar efter att alla våra föreningar ska leva upp till de fyra punkter som kännetecknar en kvalitetsmässigt bra skol-IF:

 - Föreningen har en styrelse bestående av unga som stöttas av en vuxen.
- Föreningens medlemmar utbildas i föreningslära och ledarskap.
- Föreningen skapar former för demokrati och medlemsinflytande.
- Föreningen erbjuder kvalitativa, regelbundna och varierande aktiviteter.

Du arbetar under ledning av Skolidrottsförbundets centrala kansli.

Som föreningsutvecklare är du en nyckelperson för Skolidrottsförbundet. I ditt arbete har du ansvar för att skapa förtroende för Skolidrottsförbundet och dess verksamhet hos personer som kan möjliggöra en positiv utveckling av skolidrottsföreningar i regionen. Du är en budbärare av Skolidrottsförbundets värdegrund och ska utgå från denna i allt ditt arbete.

Du ansvarar för föreningsutveckling, utbildningar och påverkansarbete mot kommuner och skolledningar i ditt område.

Du ansvarar även för att fortsätta att stärka nätverket kring skolidrottsföreningarna med till exempel distriktsidrottsförbunden (DF och SDF) samt SISU Idrottsutbildarna. Ett arbete som påbörjats och där vi har ett gott samarbete med Stockholmsidrotten samt en ny SDF-styrelse.

Vi tror att rollen passar dig som har god kunskap om – och erfarenhet av - idrottsrörelsen genom utbildning och/eller arbete. Examen från idrottsvetar- eller organisationsledarutbildningar eller liknande är meriterande.

Arbetet som föreningsutvecklare innebär en hel del personlig kontakt och uppsökande verksamhet mot såväl föreningsrepresentanter som kommunala tjänstemän och politiker. En viktig del är även utbildning i - och arbete med - föreningsadministration. För att trivas i rollen är det därför en nödvändighet att du är social och tycker om att ta och upprätthålla kontakt med människor samt att du känner dig bekväm med att arbeta med administrativa uppgifter. För att spegla mångfalden i vår verksamhet ser vi gärna sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund. Då arbetet kommer att utföras i ett relativt stort område är tillgång till bil och B-körkort ett krav.

Tjänsten är en tidsbestämd visstidsanställning i 12 månader med start snarast, dock senast 1 maj.  Din anställning inleds med en introduktion och utbildning på förbundets centrala kansli i Stockholm. I arbetet utgår du däremot från Stockholmsidrottens lokaler i Solna, då det är ett sätt att stärka nätverket med DF och SISU.

Dina arbetstider är periodvis oregelbundna och innefattar ibland kvällar och helger.

Ansökningarna behandlas löpande, så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är 15 april 2018, men hittar vi rätt person tidigare stänger vi ansökningsperioden.

Kontakt

Pär Ånell, generalsekreterare på Skolidrottsförbundet, 08-699 65 01 eller
This is a mailto link.

Läs gärna mer om vår verksamhet på följande länkar:

www.skolidrott.se 
www.skolidrottsbloggen.com
www.facebook.com/skolidrott

Uppdaterad: 20 MAR 2018 14:17
Skribent: Johan Sandler08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link