Hoppa till sidans innehåll

Ekonomi


Subventionering för utbildningsaktiviteter

Redovisningsblankett

Skolidrottsförbundet vill att fler skolidrottare ska få chansen att utbildas i Unga leder unga och att medlemmar ska få ta del av inspirationsforum och återträffar. Därför fortsätter vi att subventionera Unga leder unga-kurser med upp till 500 kr per deltagare, Unga leder unga-läger med upp till 1000 kr per deltagare samt återträffar och inspirationsforum med upp till 500 kr per deltagare.

Dessutom förenklar vi administrationen för föreningarna genom att ändra finansieringssystemet så att de inte längre behöver ansöka om medel via Idrottslyftapplikationen.

Idrottslyftet kommer fortfarande att subventionera utbildningarna och andra aktiviteter enligt ovan, men den subventioneringen sker internt inom Skolidrottsförbundet, från SF till SDF/arrangör. Detta innebär i praktiken att SDF eller annan arrangör av utbildningen eller aktiviteten gör utlägg för kostnaderna. Efter genomförd aktivitet skickar SDF/arrangör en redovisningsblankett till SF och ersätts utifrån detta med upp till 500 kr respektive 1000 kr per deltagare.

Skulle kostnaderna för utbildningsaktiviteten uppgå till mer än 500 kr respektive 1000 kr per deltagare får föreningen, precis som förut, stå för mellanskillnaden och blir då fakturerad en kurs‑/läger-/aktivitetsavgift av SDF/arrangör för detta.

Här finns en manual som beskriver tillvägagångssättet för er som arrangerar utbildningar. För att subventioneringen ska kunna betalas ut till SDF:et/arrangören måste aktiviteten redovisas på särskild redovisningsblankett (se högst upp på sidan) för subventionering. En blankett per utbildning ska skickas digitalt till kansliet och ta för vana att alltid ladda ner den från Insidan så att du med säkerhet får den senaste versionen. 

Uppdaterad: 05 DEC 2017 15:28 Skribent: Anna Karlgård
Epost: Adressen Gömd


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link