Hoppa till sidans innehåll

SDF-konferens i Stockholm september 2013


Se bilder från konferensen här på Skolidrottsförbundets Flickr-sida

SDF-konferensen i Stockholm fokuserade på framtiden. På lördagen diskuterades Färdplan 2025 och det passet inleddes med att Lisa Nauclér berättade om sin och kollegans löpargrupp Runday som drivs av idrottsglädje utan krav på prestationer. Hennes föredrag inspirerade många i tanken på att vara modern i sitt tänkande och kunna hitta rätt både i en ideel och en kommersialiserad verksamhet. Läs mer om Runday, som även är Skoljoggenambassadörer, på www.runday.se.

runday

Därefter följde introduktioner i ämnet Färdplanen av Färdplansgruppens AnnaLena Moberg och Allan Lindgren innan diskussionerna runt borden tog fart.

Det är fortfarande fritt fram för alla intresserade att tycka till om Färdplan 2025 som ska klubbas på Förbundsmötet våren 2014. 

Lördagskvällen bjöd på Funbattle och trevlig samvaro på middagen där Ted Åhs fick ta emot blommor och ett diplom som tack för hans insatser som lett till att han i våras utsågs till årets vuxenstöd i förbundet.

hasseochclaes

På söndagen låg fokus mer på hur förbundet ska vara organiserat i framtiden. Även här är det tanken att något ska beslutas på förbundsmötet 2014. Och även här är det möjligt att tycka och tänka fritt. Här är några frågor att ta ställning till som kan sätta fart på tankarbetet:

-Hur organiseras förbundet bäst för att stötta skolidrottsföreningarna?

-Är distriktsförbund en bra nivå för att lyckas med det?

-Behövs det större satsningar på anställd personal ute i landet?

-Hur får vi det ideella engagemanget att leva i organisationen?

Dessa och andra frågor är viktiga för förbundet och för alla engagerade i skolidrottsföreningar, distriktsförbund och på förbundsnivå så finns det alla möjligheter att vara med och påverka. Tyck till och skicka iväg ett mail till någon i styrelsen eller på kansliet så kommer det att samlas in och tas med i styrelsens arbete med propositioner. Det går också bra att via distriksförbund motionera på egen hand till förbundsmötet och driva den egna eller de egna frågorna.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:19 Skribent: Johan Sandler
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link