Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning och bilder


Förbundets generalsekreterare, Pär Ånell, kommenterar konferensen i Skövde:

Det var tydligt att många åkte hem med en extra dos energi och med glädje och inspiration i bagaget efter Skolidrottsförbundets konferens i Skövde. Allt fokus låg på stödet till föreningarna. Hur får vi till det bästa föreningsstödet och hur anpassar vi vår organisation.

60 deltagare samlades på toppen av berget Billingen i Skövde för att blicka ut över vårt förbund med fler än 1300 föreningar och en vilja att stå för glädje, glöd och gemenskap i idrott av unga för unga.

IMG_6695

- Som alltid när vi ses  är jag glad och imponerad av alla duktiga ungdomar. Att vi har 15-åringar som tar plats och bidrar till utvecklingen är fantastiskt! säger generalsekreteraren Pär Ånell.

Som vanligt när Skolidrottsförbundet samlas var det högt i tak och många synpunkter kom fram och diskussionerna var ivriga och engagerade. Utgångspunkten för helgen var det stora arbete som gjorts kring hur förbundet arbetar med stöd till föreningar och hur föreningar uppfattar sig själva och sin verksamhet i relation till förbundet. Föreningarna har besvarat en enkät och har intervjuats per telefon. Samma sak också bland förbundets distrikt.

IMG_6675

Från de svaren tog sedan diskussionerna vid och blickarna riktades framåt och inåt. Hur gör vi för att erbjuda det föreningarna vill ha? Hur ska vår organisation se ut? Hur ger vi föreningarna det som vi tror vore bra men som de inte vet om och hur berättar vi det?

- Jag tyckte att helgen var superinspirerande. Det är så roligt varje gång man träffar förbundet på konferenser och förbundsmöten, för när man åker därifrån så har man nya krafter och tillvägagångssätt att använda sig av i SDF:et. Personligen så är jag stolt över att vara en del av skolidrotten på grund av att den ger unga chansen och självförtroendet att utvecklas, säger Tova Johnsson från Västmanland, en av många unga deltagare på konferensen.

IMG_6717

Utmaningarna är många men energin för att utvecklas och att inte vara rädd för eventuella hinder fanns hela tiden närvarande. Och visst hjälpte det också med god mat och trevliga avslappnade samtal vid matbordet, med löpturer i höstvacker skog och med spabesök och allehanda aktiviteter som höjde stämningen på lördagskvällen. Vad sägs om rundpingis, musiktävling och fussball som några exempel?

- Helgen var intensiv, inspirerande och lärorik på vår väg mot gemensamma mål, sammanfattar Björn Nystén från Bohuslän- Dals skolidrottsförbund.

Nu ska förbundsstyrelsen och förbundskansliet ta sig an att sammanställa helgens samtal och diskussioner och med dem som grund närmast skapa en verksamhetsinriktning och kanske propositioner till förbundsmötet i april nästa år. Spänannde tider väntar. 

IMG_6685

- Självklart är det mixen i vårt förbund som gör att jag hoppas – och tror – att den här konferensen också leder till verkstad. Styrelsen och kansliet fick med sig många bra tankar och förslag som vi nu ska analysera och därefter hitta sätt för genomförande, säger Pär Ånell.

 

Se fler bilder från konferensen här på Flickrsidan

Läs gärna Hanne Liljeholms blogg om helgen 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:56 Skribent: Johan Sandler


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link