Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till Framtidskonferens


Skolidrottsförbundet går en mycket spännande framtid till mötes. Förbundet är som idrottsrörelsens främsta ungdomsförbund i mångt och mycket just ett framtidsförbund. Detta ska vi nu verkligen ta vara på och se till att framtiden blir så bra som möjligt för medlemmarna i förbundet. En del i den satsningen är denna framtidskonferens som hålls i januari 2013. Varmt välkommen!

Plats: Borås

Datum: 25-27 januari 2013. Konferensen inleds 18.00 på fredagen och avslutas efter lunch söndag.

Deltagare: En till två deltagare per distrikt som är intresserade av ämnena och som kan ta med sig kunskaperna och tankarna hem till distriktet och där fortsätta att fördjupa diskussionen och sprida informationen.

Innehåll: Konferensen har tre fokusområden: Färdplan för framtiden, kommunikationsplanen och det nya utbildningsmaterialet.

Färdplan 
Förbundsmötet 2012 gav styrelsen i uppgift att ta fram ett förslag på en Färdplan för framtiden – Färdplan 2025. Denna färdplan syftar till att vara en vision och en målbild för förbundet och därför är det ett mycket viktigt arbete. Styrelsen skapade en färdplansgrupp för att leda detta arbete och gruppen ska samordna aktiviteterna som blir till ett färdigt förslag. Gruppen ska alltså inte själv ta fram förslaget utan ska jobba med att samla ihop de tankar och idéer som finns i förbundet och forma ett förslag utifrån detta. Färdplanen ska klubbas vid nästa förbundsmöte och arbetet med denna har redan tagit sin början. Framtidskonferensen syftar dels till att påbörja dialogen om färdplanen och dels till att redan nu presentera verktyg som ni kan använda i ert arbete i distrikten.

Utbildningsmaterial
Skolidrottsförbundets nya lärobok ”Unga leder unga” presenteras. Denna bok är uppbyggd både utifrån olika ämnen (kapitel) men även utifrån olika svårighetsgrad (spår).

Detta för att alla ska hitta just sin nivå på läsningen. Dessutom presenteras upplägget för de nya kurserna och även hur certifieringen kommer att genomföras framöver.

Tanken är att den nya boken plus de nya kurserna ska öka attraktionen för att hålla utbildningar ute i landet. Detta är ett viktigt verktyg för att vi ska kunna nå vår vision om Idrottens ledande ledarskola.

Kommunikationsplan
Skolidrottsförbundet är ett relativt okänt förbund för allmänheten. För att öka kännedomen om förbundet och dess viktiga verksamhet har förbundsstyrelsen tillsatt en kommunikations- och marknadsgrupp. Gruppen ska arbeta för att stärka Skolidrottsförbundets namn och varumärke för att fler ska känna till oss och för att förbundet ska knyta till sig fler samarbetspartners och sponsorer. Gruppen kommer att arbeta efter en kommunikationsplan som arbetats fram under året och som presenteras under konferenshelgen.  Planen är ett verktyg för hela förbundet för att alla ska kunna hjälpas åt att på ett bättre sätt kommunicera förbundets roll i samhället.

 

Anmälan: Görs här på sidan via länken nedan. Priset för deltagande är subventionerat av förbundet och alla deltagare betalar samma summa oavsett resans längd och kostnad. Pris för boende i dubbelrum inklusive mat och resa är 1200 kronor per person. Enkelrumstillägget är på 450 kronor. Anmälan ska ske så snabbt som möjligt men senast den 10 november för att hålla nere kostnaderna för resor.

Inbjudan att ladda ner som pdf-fil

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:53 Skribent: Johan Sandler


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link