Hoppa till sidans innehåll

Framtidskonferensen i Borås


Framtidskonferensen fokuserade på de tre områdena utbildning, färdplan 2025 och kommunikation. Här nedan följer information om vart och ett:

Utbildning
Efter fredagens lansering så fortsätter utbildningsgruppen jobba vidare med att förbereda inför uppdatering, certifieringsutbildning samt plusutbildning.

Som vi nämnde så kommer uppdateringen och plusutbildningen finnas tillgänglig från den 1 mars och instruktioner kommer att meddelas via insidan.

Förhoppningsvis har ni redan hunnit kolla upp när nästa idrottonline- utbildning är i ert distrikt så ni kan anmäla er och lära er utbildningsmodulen som blir obligatorisk från den 1 juli 2013.

Än en gång vill vi påminna om att länken till anmälan till certifieringsutbildningen ligger uppe på insidan.
http://www.skolidrott.se/Omforbundet/Insidan/ForSDF/Utbildning/

Länk till manual för utbildningsmodulen:
http://iof1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_60254/cf_74/Manual_IO_Utbildningsmodul_Superadmin_SDF_12_1_120.PDF

Länk till filmklipp om utbildningsmodulen:
http://iof1.idrottonline.se/Utbildning/Utbildningsfilmer/


Färdplan
Tack för att ni har lämnat så många idéer och kommentarer på hur vi ska utforma färdplan 2025.

Diskussioner fördes i alltifrån hur vi ska synas mer till vilken inriktning på vår verksamhet vi ska ha och alla dessa synpunkter ska trattas ner och bli till ett beslut på förbundsmötet 2014.

Nästa steg blir från färdplansgruppens sida att ta del av all information som ni lämnat och sedan kontrollera att vi har uppfattat det rätt så att vi kan börja skissa mer på planen.

 

Följ och kommentera arbete här:
http://www.skolidrott.se/Omforbundet/Insidan/ForSDF/Fardplan2025/

 

Dessutom är ni mycket välkomna att tycka till, dels på Skolidrottsförbundets sida på facebook och dels under hashtagen #skolidrott på twitter.

 

Kommunikation
Post-It lapparna samlades in och har nu sammanställts. Fem aktivitetsplaner lämnades också in och dessa uppgifter ihop med annat som framkom under dagen kommer Kommunikationsgruppen att ta med sig till nästa möte den 25 februari då vi utvärderar och bestämmer hur vi sedan går vidare med vårt arbete. Till dess hoppas vi att det har kommit in en hel radda namn med personer i distrikten som är sugna på att vara med på den här resan med att synliggöra förbundet och förbättra kommunikationen. Vi ska skapa ett bra gäng där det kommer bli möjligt att lära sig massor om kommunikation och dessutom själv ta aktiv del och praktisera sina kunskaper. Distriktets kommunikatör kommer att bli drivande i dessa frågor i distriktsförbundet och stöttas av Johan på kansliet och övriga gruppmedlemmar i KoM-gruppen. Så snart vi har ett namn från er kommer mer information att skickas ut till hen och hen uppmanas att gå med i Facebookgruppen Skolidrottsförbundets kommunikatörer.

 

I KoM-gruppen saknas en medlem. Finns det någon som vill driva dessa frågor på förbundsnivå så hojta till. Det är bra om du har vissa förkunskaper inom kommunikation, men inte nödvändigt. Däremot är det nästan nödvändigt att du är kvinna så vi jämnar ut när det gäller juridiskt kön.

 

Länk till hjälpmedel för distriktsförbundens kommunikation som till exempel Lobbyingpaketet: http://www.skolidrott.se/Omforbundet/Insidan/ForSDF/Laddahem/

 

Frågor
Det dök upp en fråga om medlemsavgifterna och huruvida man kunde se om föreningarna betalat sin årsavgift i Idrottonline. Det kan man!

Logga in på distriktets sida, välj fliken förbundsdministration, klicka på avgifter i vänsterspalt och sedan tillsätt/hantera. Då dyker samtliga föreningar i distriktet upp och ni kan se om de betalt årets avgift eller inte. Fakturor kommer att skickas ut framåt mars så än så länge finns inget registrerat. Ni får meddelande om när fakturorna är ute.

 

Övrigt
Sveriges Radio Sjuhärad intervjuade Erik Söderberg och Lovisa Röjd under helgen. Inslaget finns nu att lyssna på via länken: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5424321#srcomments

 

Deltagarlista med foton

 

Se här vad styrelseledamoten Matilda Andersson tyckte om helgen:


Söndag 27 januari

 Sista dagen på framtidskonferensen ägnades åt kommunikation. Förbundet har bestämt sig att fokusera på att förbättra kännedomen om den egna organisationen. Kommunikation är ett av fokusområdena för den kommande tvåårsperioden. Den nya kommunikationsplanen presenterades och ett grupparbete tog vid där deltagarna fick arbeta med att ta fram en aktivitetsplan för ett distrikt där fokus är att nå ut och nå fram med information från distriktet.

Lördag 26 januari

Förmiddagens andra pass blev en djupdykning i olika trender i samhället och hur det kommer att påverka Skolidrottsförbundet. Vad betyder individualisering, kommersialisering till exempel? Deltagarna skapade träd där utmaningar och positiva effekter blandades på grenarna.

Efter lunch togs tankarna vidare till att verkligen ta sig an framtiden för förbundet. Hur kommer det att se ut i framtiden, vilka är styrkorna, svagheterna? Om vi vågor oss på att tänka 2025, var hamnar vi då? Deltagarna fick intervjua varandra på djupet för att hitta ner till de innersta tankarna och visionerna, drömmarna och önskemålen.

djanetochann
Djanet Beraki och Ann Danielsson i intervjusamtal.

intervjusamling
Många par igång med fördjupningen.

Stinaochdennis
Stina Silander och Dennis Sandhu.

erikoch-lovisaintervjuas
Erik Söderberg och Lovisa Röjd fick ställa upp på intervju av besökande reporter på Sveriges Radio Sjuhärad.

Lyssna på inslaget här

 

Första passet på framtidsdagen satte deltagarna på prov. De olika grupperna fick i uppgift att visa upp och tolka Skolidrottsförbundet utifrån bilder och symboler som de tilldelats. Det var träd, skor, bollar, verktyg med mera. Kreativiteten flödade och grupperna lyckades på kort tid få ihop imponerande resultat och det bjöds på dans á la Gangnam style, sånger, diktande, teater och modevisning.fpsang
Det här gänget bjöd på diktläsning som presentation av sig själva och förbundet.

Martin Eriksson är hare
Martin Eriksson var en lyssnande hare 

Efter frukost tog deltagarna plats i konferensrummet igen. Nu är det framtidsfrågor som gäller. Maria Ståhl från Sisu Idrottsutbildarna leder diskussionerna och håller i miniföreläsningar om framtidens föreningsliv. Dagen inleds med uppmaningen att lyssna på varandra, ställa frågor och se till att prata med så många som möjligt. Det här är en bra chans att nätverka!

Därefter uppmanas deltagarna vid de åtta borden att utifrån olika symboler beskriva sig själva, sin syn på skolidrott idag och på förväntningar på dagen.

Fardplanstart 
Samling i konferensrummet inför framtidsdiskussionerna. 

 

Fredag 25 januari

Fullt hus i konferenssalen när det nya utbildningsmaterialet presenterades av förbundets utbildningsgrupp men en film som beskrev arbetet med materialet. Beslutet att ta fram en ny utbildning togs av förbundsmötet 2010 och nu är den här. Musiken pumpade och publiken applåderade. Därefter information och frågor och svar om den nya boken. Sedan tog minglet vid och samtalsämnet var givet...


Fyra av författarna, Eva Lindgren, Yvonne Stensson, Martin Eriksson och Allan Lindgren vid lanseringen av boken Unga leder unga.

AnnaJonasochMonicaUtbildningsgruppens Anna Lögdberg, Jonas Nerheden och Monika Tilander skålar efter väl genomfört arbete både som projektledare och författare.


AntonochParFörfattare Anton Broström minglar med generalsekreteraren Pär Ånell.
 

AnnaLena

AnnaLena Moberg dyker direkt ner i den nya boken.


bubbel

Bubbel blir det förstås när det firas ny bok. 


Eriksnittar

Förbundsordförande Erik Söderberg är förstås med på konferensen och firar lanseringen av Unga leder unga med ett glas alkoholfritt.


Här ger utbildningsgruppens Jonas Nerheden sin bild av bojken och lanseringen:

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:20 Skribent: Johan Sandler


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link