Hoppa till sidans innehåll

Påverkansarbete


På den här sidan finns material som vi som är verksamma inom Skolidrottsförbundet kan använda oss av i vårt arbete med att marknadsföra skol-IF och påverka nyckelpersoner, alltså det som vi kallar för påverkansarbete.

När vi pratar om påverkansarbete menar vi ett aktivt arbete mot våra olika målgrupper i syfte att få dem att skapa förutsättningar på de sätt som de kan för skolidrottsföreningar som verkar i enlighet med de fyra punkterna.

Vill du eller ditt distrikt ha hjälp med arbetet så kontakta Skolidrottsförbundets kommunikatör Johan Sandler. Nedan finns dock en hel del handfast material som du kan luta dig mot.

MÅLGRUPPER
Skolidrottsförbundet har ett antal viktiga målgrupper. Unga, vuxenstöd, rektorer, kommunens fritidsenhet och kommunens skolenhet. Olika målgrupper kan skapa förutsättningar på olika sätt och har olika intressen att tillgodose. Därför är det viktigt att använda rätt argument till rätt målgrupp och att ha rätt fokus och mål i samtalet med respektive målgrupp. Det finns också vissa "fällor" som kan vara bra att undvika i vissa sammanhang.

I vårt målgruppsdokument finns de hjälpmedel du behöver för att nå största möjliga effekt i varje sammanhang. Här har vi listat mål, argument och vad som är bra att undvika i smatalet med respektive målgrupp. Det finns också förslag på möjliga actions kopplat till kommunens skol- respektive fritidsenhet.

ATT FÖRKLARA OCH UTVECKLA SKOL-IF
Det här externa dokumentet funkar utmärkt att lämna över till alla våra målgrupper. Det heter "Föreningsutveckling skol-IF" och här förklarar vi kort vad en skol-IF är, vad syftet och målet med vår satsning att utveckla skol-IF är, vad unga, vuxenstöd och rektor har för uppdrag i förhållande till föreningen samt hur föreningen steg för steg kan arbeta för att kvalitativt utveckla sin verksamhet.

Som en hjälp till oss som jobbar med föreningsutveckling finns ett dokument för internt bruk som "matchar" det externa, men här är det mer utförligt specificerat hur en kan lotsa föreningen framåt genom de steg som beskrivs i det externa dokumentet. Detta dokument är för långt och ingående för att lämna över till någon föreningsrepresentant, rektor eller kommunal politiker eller tjänsteperson, så för att inte skrämma dem använder vi enbart detta dokument internt!

Ta gärna hjälp av målgruppsdokumentet som du hittar ovan när du förbereder möten, samtal och presentationer där du ska använda dessa dokument!

FOLDER  Skolidrottsföreningen  - Av unga för unga
Förklarar skol-IF kort och kärnfullt. Passar perfekt att dela ut tillsammans med ovanstående externa dokument och är lämpligt att dela ut till alla våra målgrupper såväl som andra inressenter. Ladda hem folder i pdf . (Går också att beställa färdigtryckt från förbundskansliet. Vill du trycka själv så be This is a mailto link om tryckfärdigt original)

FOLDER Bilda skol-IF 
Folder som enkelt och överskådligt beskriver processen att bilda förening och utveckla den. Den nya foldern "Bilda skol-IF" finns att ladda ner och går att beställa tryckt från förbundskansliet.

FOLDER Unga leder unga
Ny folder (september 2017) som kortfattat och informativt ger en bild av våra utbildningar inom Unga leder unga. Foldern "Unga leder unga" finns att ladda ner som pdf här men går också att beställa tryckt från förbundskansliet.

FILM Skolidrottsföreningen - Av unga för unga
En slagkraftig film som på några få minuter visar hur en skol-IF kan fungera. Filmen finns på vår Youtubekanal och kan användas därifrån vid presentationer till exempel. Behöver du den lokalt på din dator så kontakta This is a mailto link

ROLL-UP
Om distriktet vill delta på en mässa eller synas bra på ett annat sammanhang med hjälp av en roll-up så finns det tre varianter att använda. Originalet är framtaget och det distriktet behöver stå för är produktionen av roll-up.

MALL FÖR EGEN POWERPOINT
Ska du göra en presentation av något slag så vill vi att du använder Skolidrottsförbundet Powerpointmall.

GRAFISK MANUAL
Skolidrottsförbundet har en grafisk profil för att kännas igen i olika sammanhang. I manualen finns riktlinjer och regler för hur den grafiska profilen ser ut och används. Det är fritt fram för distriktsförbundet inom Skolidrottsförbundet att använda samma manual. Enda kravet är att den används fullt ut. Det går inte att ta valda delar av profilen och skapa sin egen utifrån det. Använder man profilen och element från den så ska den följas rakt av.

Ladda hem den grafiska manualen här

Uppdaterad: 16 JAN 2018 09:39 Skribent: Johan Sandler


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link