Hoppa till sidans innehåll

Ledarskapsprogram


Inbjudan till Skolidrottsförbundets Ledarskapsprogram 2017-2018

Skolidrottsförbundet erbjuder dig som är 15-25 år och aktiv i en styrelse, ungdomsgrupp eller annan arbetsgrupp på SDF- eller SF-nivå i Skolidrottsförbundet att delta i vårt Ledarskapsprogram. Med start hösten 2017 kommer vi att erbjuda ett program bestående av tre träffar där den sista sammanfaller med förbundsmötet 2018.

Under våra sammankomster kommer du att få ta del av inspirerande föreläsningar och delta på Skolidrottsförbundets förbundsmöte. Genom teoretiska och praktiska inslag kommer vi att behandla områden som Svensk idrotts organisation och strategi, ledarskap, retorik, påverkansarbete och idrottsjuridik. Vår förhoppning är att det ska ge dig en ännu mer kunskap, inspiration och trygghet för att ta plats i såväl vårt förbund som Svensk idrott.

De flesta sammankomsterna kommer att hållas på helger med start på fredagseftermiddagen för att i största möjliga mån undvika att sammanfalla med skola och jobb. Sista träffen startar på torsdagen. Alla träffar är obligatoriska (undantag vid sjukdom mot uppvisande av sjukintyg). Behöver du ett intyg med mer information för att ansöka om ledighet från skola/jobb några av dagarna så hjälper vi gärna till med det.

Följande datum är planerade:

Sammankomst 1: 20-22 oktober 2017
Sammankomst 2: 26-28 januari 2018
Sammankomst 3: 19-22 april 2018, inklusive förbundsmöte

Ledarskapsprogrammet är kostnadsfritt för deltagarna. Det finns 15 platser och minst tio deltagare från fyra SDF krävs för att programmet ska genomföras. Då nätverkande är en del av syftet med programmet släpps i första hand två platser till respektive SDF. Är ni fler som anmäler er från samma SDF tar vi in fler deltagare i mån av plats.

Intresseanmälan

Alla som är intresserade av att delta på Ledarskapsprogrammet skickar själva skicka in sin anmälan. I anmälan får du bland annat motivera varför du vill delta på Ledarskapsprogrammet. Om det blir fler anmälningar än det finns platser använder vi din motivering som underlag i urvalet för antagningen, så berätta gärna vad du planerar att göra med den kunskap du förvärvar genom utbildningen.

Anmälan till Ledarskapsprogrammet görs via denna länk.
Sista anmälningsdag är 30 juni 2017.

SDF:ets uppdrag

Nytt för denna omgång av Ledarskapsprogrammet är att de SDF som har deltagare på Ledarskapsprogrammet förväntas arbeta aktivt med ungdomsinflytande. Syftet är att säkerställa att deltagarnas kompetens tas tillvara i förbundet. SDF:et kommer att få utarbeta och presentera en plan för detta. Det ska också utse en kontaktperson gentemot SF:et och deltagarna som ansvarar för att planen följs under och efter Ledarskapsprogrammet. Respektive berört SDF kommer att få mer information om detta efter att deltagarna är antagna.

 

Ledarskapsprogrammet 2015-2016

Skolidrottsförbundet är en ungdomsorganisation av ungdomar för ungdomar. Ett större reellt inflytande och en naturlig återväxt av ungdomar på beslutsfattande positioner i organisationen är en förutsättning för Skolidrottsförbundets fortlevnad och trovärdighet. Därför har förbundsstyrelsen beslutat att lansera ett nytt utbildningsprogram för förbundets unga ledare.

Ledarskapsprogrammet genomfördes under september 2015 till april 2016. Deltagarna var i åldern 15-23 år och aktiva i en styrelse, ungdomsgrupp eller annan arbetsgrupp i SDF eller SF i Skolidrottsförbundet.

Under programmets gång har deltagarna arbetet med ett projekt i sitt hemdistrikt. Utgångspunkten för projekten var Helena Karlssons (då idrottspolitiskt rådgivare på RF) föreläsning om idrottspolitiskt påverkansarbete. På Ledarskapsprogrammets fjärde och sista träff presenterades projekten såväl skriftligtsom muntligt. Här finns de skriftliga rapporterna från fyra av de fem deltagande distrikten (Västmanlands rapport uteblev av presonliga skäl).

Skånes Skolidrottsförbunds projektarbete

Västerbottens Skolidrottsförbunds projektarbete

Hälsinglands Skolidrottsförbunds projektarbete

Dalarnas Skolidrottsförbunds projektarbete

Uppdaterad: 16 JAN 2018 09:39 Skribent: Anna Karlgård


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link