Hoppa till sidans innehåll

Majblomman och Skol-if i Stockholm inleder samarbet

2017-01-22 21:36
Majblomman och Skol-IF i Stockholm börjar samarbete 2017 Vi har nu, när ett nytt skol-IF-år börjar, glädjen att presentera en ny samarbetspartner för Stockholms Skolidrottsförbund. Majblomman
  • Uppdaterad: 2017-01-22 21:43

Hej alla skolidrottsföreningar och skolor i stockholmsområdet!

Vi har nu, när ett nytt skol-IF-år börjar, glädjen att presentera en ny samarbetspartner för Stockholms Skolidrottsförbund. Majblomman som är en välkänd humanitär organisation i Sveriges skolor och bland föräldrar och barn, kommer göra oss sällskap i vår fortsatta utveckling i Stockholms skolidrottsföreningar. 

Vi är i en förändringens tid för skolidrotten och det har fått oss i Stockholm att känna på detta genom att vi tyvärr inte längre har möjlighet med en anställd person på vårt kansli. Nya idéer och verksamheter föreslås av Svenska Skolidrottsförbundet, vilket vi har berättat om i våra föreningsbesök hos er. Vi hinner inte ut till alla ca 300 skol-IF i Stockholmsområdet varje år, men vi vill gärna kommunicera med er på olika sätt. Vi har en hemsida, vi finns på Facebook och vi har alltid någon som ni kan nå med e-post eller telefon.

Roland Pettersson och Igor Gonzalez är två personer som hjälper oss med våra populära skol-DM i olika idrotter. Några skol-DM har vi tyvärr fått lägga ut på samarbetsföreningar, som t ex skol-DM i bordtennis, badminton, volleyboll m fl.

Då det mesta av arbetet inom förbundet sker med ideella krafter så hoppas vi att ni har överseende med detta. Om något problem uppstår vill vi gärna lösa det. Styrelsen är ytterst ansvarig för all verksamhet inom Stockholms Skolidrottsförbund. Så kontakta någon av oss om det känns alltför olösligt.

Nya medaljer kommer att delas ut till segrarna ( guld, silver och brons) som har formen av en majblomma. Sporrong som under många år levererat Skol-DM-medaljer har hjälpt oss ta fram dessa designade medaljer.

Vi kommer finnas med i en monter på Stadion Girot, som är en av de nya motionstävlingarna vi genomför som partner till arrangören. En särskild anmälningsannons och pris kommer upp inom kort på www.skolidrott.se/stockholm

Stadiongirot genomförs lördagen den 6 maj 2017. Se även www.stadiongirot.se

Träffa gärna representanter för Majblomman och Skolidrottsförbundet på Stadion.

I våra kommande föreningsbesök hos er kommer även Majblomman finnas med. Då kan ni prata om både hur klassen, skolan eller skol-IF kan hjälpa till att sälja Majblommor. Ett särskilt upplägg kommer finnas för er skolidrottsförening.

Vi vill fortsätta satsa på utbildning av Unga ledare genom våra kurser i Unga leder unga, http://www.skolidrott.se/Utbildning

I Stockholmsområdet behöver fler skol-IF starta mer verksamhet som inte bara är tävling, t ex genom eftermiddagsaktiviteter. Detta ger dessutom stora möjligheter till att få in LOK-stöd. Bidrag ges för kurser och olika projekt. Hör av er till oss så får ni hjälp och stöd.

Vår väggtidning har haft uppehåll men kommer att sändas ut till varje skol-IF efter sommarlovet. Vår omorganisation har gjort att styrelsen behövt tänka till så att vår kommunikation blir så effektiv som möjligt.

Besök oss på

Stockholms Skolidrottsförbund

Hemsidan:
www.skolidrott.se/stockholm

maila: This is a mailto link för verksamhetsfrågor som skol-DM, utbildning, föreningsbesök mm

På vardagar mellan kl. 15-17 når ni Rolle för skol-DM på

Telefon:  070-424 36 86

Igor Gonzalez sköter fotboll, futsal-frågor på

Telefon : 073-380 70 99

Styrelsen har uppdelade uppgifter och ni når den genom

Göran Aspgren Ordförande

This is a mailto link 

Telefon: 070- 586 0321 ????

Majblomman och Skol-if

Skribent: Roland Pettersson
Epost: This is a mailto link

Logga Stockholms skolidrottsförbund

Stockholms Skolidrottsförbund
Danderydsgatan 25-27
114 26 Stockholm

This is a mailto link

Postadress:
Stockholms Skolidrottsförbund
Danderydsgatan 25-27
114 26 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info