Hoppa till sidans innehåll

Nytt från SvSkol-IF


Inspirationsdag 2014

Stockholms Skolidrottsförbund kommer i samarbete med SISU att under vintern
arrangera en dag då ni som Skol- IF har chansen att lära er mer om hur en förening
kan skötas och utvecklas. Vi kommer att prata om styrelsearbete, rutiner kringföreningen och annat som kan hjälpa er i ert arbete med er Skol- IF.


Föreningsbesök

Stockholms Skolidrottsförbund erbjuder er att komma ut till er skola för att hjälpa ermed er förening. Det kan vara allt från administrativa problem till frågor om styrelsesammansättning och LOK- stöd. Vi vill att eleverna engagerar sig och bir endel av föreningens styrelse. Därför bör både vuxenstöd och intresserade elever deltaunder ett föreningsbesök. Vi vill att alla skolor i Stockholm skall ha en Skol- IF och vårt mål är att efter ett besök av oss ska ni ha all information som ni behöver för att kunna ha och driva en fullt fungerande förening. 

För att skapa större möjligheter för SDF:en att genomföra fler föreningsbesök vill Skolidrottsförbundet ge ekonomisk stöttning till SDF:en i deras arbete med detta. Därför erbjuds en ekonomisk stöttning om 800 kr per redovisat föreningsbesök.
 
Är ni sugna på att arrangera ett utbildningsläger eller något annat som går i linje med vår verksamhetsinriktning för 2017-2018? Missa inte chansen att få bidrag för er satsning!
 
Civilsamhällespodden har utsett Skolidrottsförbundet som vinnare i kategorin Årets stadgeändring med motiveringen:
 
Projektet Bästa Föreningsstödet går ut på komma fram till vilket grunduppdrag ett SDF ska ha, hur ekonomiska medel ska fördelas och förstås hur vi ger våra föreningar bästa möjliga stöd.
 
Nästa styrelsemöte hålls i Stockholm den 9 december. I dagarna har mycket handlat om #timeout, idrottens del i metoo-kampanjen om övergrepp mot kvinnor. Skolidrottsförbundet jobbar redan sedan tidigare målmedvetet med inkludering, jämlikhet och jämst
 
Elsas skol-IF är skolidrottsföreningen på Elsa Brändströms skola i Linköping. Styrelsen, som består av nio elever i klass 8 och 9, har gått en utbildning i Unga leder unga med fokus på föreningskunskap och ledarskap.
 
I arbetet mot sexuella trakasserier och övergrepp har alla ett viktigt ansvar. Det här gör Skolidrottsförbundet:
 
Folkhälsovetaren Matti Leijon är strategiskt ansvarig för Region Östergötlands folkhälsosatsning Sätt Östergötland i rörelse. På ett tidigt stadium definierade han skol-IF som en viktig del i folkhälsoarbetet.
 
Farstamodellen – från triangel till rektangel. Ett samverkansprojekt som precis kommit i gång. Stockholmsidrotten, Skolidrottsförbundet, stadsdelsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och idrottsförvaltningen är intressenter i projektet.
 
Gävleborgs Idrottsförbund/SISU har tillsammans med Skolidrottsförbundet under tre år delat på en tjänst där halva tiden lagts på skol-IF med stor framgång.
 
Dalarnas Idrottsförbund har under 2017 öronmärkt medel för skol-IF som jobbar för att uppfylla Skolidrottsförbundets fyra punkter för en kvalitativt bra förening:
 
Skånes Idrottsförbund har under 2017 bidragit ekonomiskt till ett stort skolidrottsprojekt där Skånes Skolidrottsförbund skriver avtal med kommuner och skolor för att bygga upp skol-IF. Ett projekt som succéartat sprider sig över vårt sydligaste land
 
Varje vecka aktiverar Klågerup skol-IF i snitt 200 barn och ungdomar fördelat på 8 olika aktiviteter där ungdomsledarna själv ansvarar för allt vad det gäller planering, förberedelser, genomförande och efterarbete.
 
Campus Futura är en liten skola med ett lärlingsgymnasium och ett Introduktionsprogram. En stor andel av skolans elever är nyanlända till Sverige eller har bott här några få år. Föreningen bildades i början av 2017 och är under uppbyggnad.
 
Hertsöskolans skol-IF erbjuder barn och ungdomar i åldrarna 10-16 år kostnadsfri möjlighet till idrott tre eftermiddagar och kvällar varje vecka. Barnen och ungdomarna får då tillgång till sporthall, danssal samt styrke- och konditionshall.
 

Skolidrottsbloggen_högeryta


Webbshop medaljer

Samarbeten:

stadasverige

Annonser:

SvSkolidrottsforbundet_250x400_2015 

Postadress:
Stockholms Skolidrottsförbund
Danderydsgatan 25-27
114 26 Stockholm

Kontakt:
Tel: 070-424 36 86
E-post: This is a mailto link

Se all info