Hoppa till sidans innehåll

Nytt från SvSkol-IF


Inspirationsdag 2014

Stockholms Skolidrottsförbund kommer i samarbete med SISU att under vintern
arrangera en dag då ni som Skol- IF har chansen att lära er mer om hur en förening
kan skötas och utvecklas. Vi kommer att prata om styrelsearbete, rutiner kringföreningen och annat som kan hjälpa er i ert arbete med er Skol- IF.


Föreningsbesök

Stockholms Skolidrottsförbund erbjuder er att komma ut till er skola för att hjälpa ermed er förening. Det kan vara allt från administrativa problem till frågor om styrelsesammansättning och LOK- stöd. Vi vill att eleverna engagerar sig och bir endel av föreningens styrelse. Därför bör både vuxenstöd och intresserade elever deltaunder ett föreningsbesök. Vi vill att alla skolor i Stockholm skall ha en Skol- IF och vårt mål är att efter ett besök av oss ska ni ha all information som ni behöver för att kunna ha och driva en fullt fungerande förening. 

Det finns pengar kvar i potten! Missa inte möjligheten att utbilda er förenings medlemmar innan årets slut.
 
Till helgen är det dags för andra upplagan av Skolidrottsförbundets Ledarskapsprogram. Tolv taggade ungdomar från fem olika distrikt träffas under hösten och våren med avslutning på förbundsmötet i april.
 
Hundratusentals barn och unga sprang, gick, hoppade, rullade och tog sig fram på Skoljoggen runt om i hela landet på huvuddagen den 13 september. På Grebo skola i Åtvidaberg var föräldrar och personal också med!
 
Den nya utbildningswebben för inkluderande idrott ska inspirera och engagera idrottsföreningar och idrottsförbund till att utvecklas för att alla ska kunna idrotta på lika villkor livet ut.
 

Ny folder - Bilda skol-IF!

(2017-08-30 12:13)
Som en skänk från ovan för dig som är sugen på att starta en skol-IF men som inte riktigt vet hur det funkar. Ladda hem steg-för-steg information blandat med inspiration och ny kunskap.
 
Aldrig för har idrottsrörelsen synts och hörts så mycket under Pridefestivalen i Stockholm. Och i år debuterade Skolidrottsförbundet och tog ställning!
 
Stor samstämmighet om skol-IF:s viktiga roll när det gäller att skapa mer rörelse i samband med skoldagen. Seminariet i Visby hade många åhörare och bra diskussioner.
 
Skolidrottsförbundets ordförande Erik Söderberg valdes in i Svensk Idrotts högsta beslutande organ på Riksidrottsmötet. Ett möte som andades gemenskap och öppenhet.
 
Regeringen vill införa 100 timmar mer idrott i grundskolan men det kommer också ske en satsning på ökad fysisk aktivitet i skolan generellt. -Där har skol-IF fina möjligheter att vara aktiva och bidra före skolan, på raster och efter skolan.
 
Heja oss idag! Vi firar skolidrottsföreningens dag andra tisdagen i maj och idag är det dags. Uppmärksamma och stötta skol-IF extra idag och visa hur bra ni är!
 
Erik Söderberg, ordförande i Skolidrottsförbundet, föreslås till nyval som ledamot i Riksidrottsstyrelsen, RS/FS, inför Riksidrottsmötet i maj. -Jätteroligt förstås! Det finns många spännande frågor att ta sig an, säger Erik.
 
Den 12 till 14 maj är det dags igen! Då är det dags för vårens certifieringsutbildning för dig som vill utbilda i vårt koncept Unga leder unga. Vi uppmanar alla intresserade att läsa mer och ta kontakt med sitt distriktsförbund för att anmäla sig.
 
Möt tre unga och engagerade ledare! Arvid Skardal, Julia Wittenberg, Tilde Almerfors leder aktiviteter i Sandåkraskolans IF med Tommy Fagerdahl som vuxenstöd.
 

Hanne är en förebild

(2017-03-13 15:46)
Vår egen Hanne Liljeholm som arbetar på förbundskansliet är en av 50 förebilder som tagits fram av Swedish Alliance for Women in Sport (SAFWIS) som arbetar för ökad jämställdhet inom svensk idrott.
 
Det blev en rolig utmaning och ett bra mål tyckte den vinnande klassen i Skolidrottsförbundets tävling Simstafetten. De gemensamma simtagen ledde till att klasskassan fick förstärkning!
 

Skolidrottsbloggen_högeryta


Webbshop medaljer

Samarbeten:

stadasverige

Annonser:

SvSkolidrottsforbundet_250x400_2015 

Postadress:
Stockholms Skolidrottsförbund
Danderydsgatan 25-27
114 26 Stockholm

Kontakt:
Tel: 070-424 36 86
E-post: This is a mailto link

Se all info