Hoppa till sidans innehåll

Nytt från SvSkol-IF


Inspirationsdag 2014

Stockholms Skolidrottsförbund kommer i samarbete med SISU att under vintern
arrangera en dag då ni som Skol- IF har chansen att lära er mer om hur en förening
kan skötas och utvecklas. Vi kommer att prata om styrelsearbete, rutiner kringföreningen och annat som kan hjälpa er i ert arbete med er Skol- IF.


Föreningsbesök

Stockholms Skolidrottsförbund erbjuder er att komma ut till er skola för att hjälpa ermed er förening. Det kan vara allt från administrativa problem till frågor om styrelsesammansättning och LOK- stöd. Vi vill att eleverna engagerar sig och bir endel av föreningens styrelse. Därför bör både vuxenstöd och intresserade elever deltaunder ett föreningsbesök. Vi vill att alla skolor i Stockholm skall ha en Skol- IF och vårt mål är att efter ett besök av oss ska ni ha all information som ni behöver för att kunna ha och driva en fullt fungerande förening. 

Eleverna i Skol-IF har skapat en friluftsdag med OCR-hinderbana för sina skolkompisar, de har drivit egna träningar och varit danslärare på rasterna.
 
Sofiaskolans Skol-IF i Västerås firade 6 år med ballonger, hoppfest och tårta. Sofiaskolan är en grundsärskola för barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.
 
Riksidrottsförbundet, i samarbete med BRIS: Barnens Rätt I Samhället, lanserar idag Barnens Spelregler. En bok som ska vägleda barn och vuxna kring barns rättigheter inom idrotten.
 
Mötet inleddes med att Hanne höll en kunskapshöjare/fördjupning angående Pride och HBTQ+. Plusset står då för intersex eller asexuell.
 
Falu kommun väljer att sänka aktivitetsstödet till övriga idrottsföreningar – från dagens 37 kronor till 32 kronor per deltagartillfälle. De omfördelade medlen ska under 2018 istället användas till att stötta Skolidrottsföreningars verksamhet.
 
Årets insamling Springslanten är sammanräknad och det är med varmt hjärta och stor tacksamhet som vi fått ta del av den totala summan för insamlingen.
 
För att skapa större möjligheter för SDF:en att genomföra fler föreningsbesök vill Skolidrottsförbundet ge ekonomisk stöttning till SDF:en i deras arbete med detta. Därför erbjuds en ekonomisk stöttning om 800 kr per redovisat föreningsbesök.
 
Är ni sugna på att arrangera ett utbildningsläger eller något annat som går i linje med vår verksamhetsinriktning för 2017-2018? Missa inte chansen att få bidrag för er satsning!
 
Civilsamhällespodden har utsett Skolidrottsförbundet som vinnare i kategorin Årets stadgeändring med motiveringen:
 
Projektet Bästa Föreningsstödet går ut på komma fram till vilket grunduppdrag ett SDF ska ha, hur ekonomiska medel ska fördelas och förstås hur vi ger våra föreningar bästa möjliga stöd.
 
Nästa styrelsemöte hålls i Stockholm den 9 december. I dagarna har mycket handlat om #timeout, idrottens del i metoo-kampanjen om övergrepp mot kvinnor. Skolidrottsförbundet jobbar redan sedan tidigare målmedvetet med inkludering, jämlikhet och jämst
 
Elsas skol-IF är skolidrottsföreningen på Elsa Brändströms skola i Linköping. Styrelsen, som består av nio elever i klass 8 och 9, har gått en utbildning i Unga leder unga med fokus på föreningskunskap och ledarskap.
 
I arbetet mot sexuella trakasserier och övergrepp har alla ett viktigt ansvar. Det här gör Skolidrottsförbundet:
 
Folkhälsovetaren Matti Leijon är strategiskt ansvarig för Region Östergötlands folkhälsosatsning Sätt Östergötland i rörelse. På ett tidigt stadium definierade han skol-IF som en viktig del i folkhälsoarbetet.
 
Farstamodellen – från triangel till rektangel. Ett samverkansprojekt som precis kommit i gång. Stockholmsidrotten, Skolidrottsförbundet, stadsdelsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och idrottsförvaltningen är intressenter i projektet.
 08-699 60 00

info@skolidrott.se


Postadress
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress:
Stockholms Skolidrottsförbund
Danderydsgatan 25-27
114 26 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stockholm@skolidrott.se

Se all info