Hoppa till sidans innehåll

Ydre skol-IF


Ydre Skol-IF är en nystartad förening med rörelse och hälsa i fokus. Föreningen erbjuder olika kostnadsfria aktiviteter, turneringar och träningar. Styrelsen består av vuxenstödet Lottie Rääf och nio ungdomar i åldern 12–14 år som alla fått gå en endagsutbildning i Unga leder unga.   

Föreningen har tre undersektioner med egna ledare. En av dem är fotbollssektionen som består av några tjejer som har startat upp ett eget fotbollslag. En fotbollsförening finns sedan tidigare på orten, men något tjejlag har inte funnits på ett tag och nu har ungdomarna startat ett eget genom skolidrottsföreningen i stället. Förutom fotbollen finns det en grupp som ansvarar för gymnastik och en för turneringar. 

Föreningen har aktiviteter flera dagar i veckan. Några av dem riktar sig till medlemmarna som går på skolan, medan andra är öppna även för ungdomar upp till 25 år.

Till våren kommer både styrelse och ledare att gå en barnledarutbildning genom SISU. C-diplomsutbildningar kommer genomföras för 2 tjejer i fotbollssektionen, så att de på egen hand kan utvecklas i sina roller som tränare.   

Ydre skol-if har ett gott samarbete med skolans elevråd och i december kommer en gemensam volleyboll- och innebandyturnering att arrangeras. 

Uppdaterad: 05 DEC 2017 13:45 Skribent: Anna Aldenmark
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Östergötlands Skolidrottsförbund
Bocksprånget 34
603 65 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info