Hoppa till sidans innehåll

Platengymnasiet IF Borfot


Vi är en skolidrottsförening som är verksam på gymnasiesärskolan, Platengymnasiet. Vi strävar efter psykiskt och fysiskt välbefinnande och vi vill stärka sammanhållningen genom meningsfulla och roliga aktiviteter för våra medlemmar.

Vårt mål är att ungdomarna ska välja att bli medlemmar i ytterligare någon förening genom att prova på olika aktiviteter, detta för att få en mångfald och utökad socialisering. Vi besöker och provar på olika aktiviteter och föreningar två gånger i månaden.Vi har bland annat provat på trampolin, fotboll, flugfiske, dykning, bågskytte, dans, innebandy, klättervägg, skidåkning, listan på aktiviteter kan göras lång.

Vi har även ett projekt, där vi löptränar en gång i veckan för att sedan åka till Göteborg och springa Specialvarvet/Göteborgsvarvet som är en tävling för löpsugna i alla åldrar med intellektuell funktionsnedsättning. 

Våra unga medlemmar är aktiva i styrelsen med stöttning av oss vuxenstöd. Vi har medlemsmöten, styrelsemöten och ett årsmöte.

Vi åker på utbildning, genom skolidrottsförbundet, som ”Unga leder unga”, ”Skolidrottsföreningen” och kursen ”Vuxenstöd” som är för oss personal.  Eleverna lär sig hur man driver en ideell förening och hur man är som ung ledare. Vi har även haft utbildning för våra styrelsemedlemmar.

Uppdaterad: 06 JAN 2017 12:01 Skribent: Anna Aldenmark
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Östergötlands Skolidrottsförbund
Bocksprånget 34
603 65 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info