Hoppa till sidans innehåll

Nystart på Klingsborgsskolan

27 NOV 2017 13:34
I skolidrottsföreningen på Klingsborgsskolan har ett gäng medlemmar just gått utbildningen Unga leder unga och återigen imponeras jag som utbildare av att ungdomarna är så bra på att hitta på nya aktiviteter! :)
  • Skapad: 27 NOV 2017 13:34

Ledarskap är en del av utbildningen Unga leder unga och där brukar jag ge deltagarna i uppgift att planera och leda en aktivitet med kravet att det måste vara något nytt. Det får alltså inte vara något som deltagarna känner igen från skolan eller något som alla känner till, just för att en ska få träna sig i att tänka till både vad gäller planering och hur uppgiften ska förklaras.

En del av deltagarna brukar alltid till en början vara skeptiska till uppgiften, men efter passet brukar det ha uppfunnits flera nya aktiviteter som sedan skulle kunna användas på eftermiddagsaktiviteterna. Och så blev det även när ungdomarna på Klingsborgsskolan hade sitt ledarskapspass förra veckan. Alltid kul att se nya idéer och ungdomarnas uppfinningsrikedom! :)

Här har vi även haft förmånen att få lyssna på Admir Lukacevic, grundare av Idrott Utan Gränser, som hade många tips att komma med vad gäller just ledarskap. 

Admir föreläser i ett klassrum.

Tre unga ledare instruerar övriga som sitter på en bänk.

Bollspel i idrottshall

Unga ledare ger instruktioner i en idrottshall

Unga ledare ger instruktioner i en idrottshall, en av dem håller i två bollar.

Skribent: Anna Aldenmark
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Östergötlands Skolidrottsförbund
Bocksprånget 34
603 65 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info