Hoppa till sidans innehåll

Skolidrottsförbundet söker ny generalsekreterare

30 AUG 2018 15:38
Generalsekreteraren är chef för sex medarbetare på förbundskansliet och ledare för vår påbörjade utvecklingsresa. En viktig del i uppdraget är att få fler att se den skillnad Skolidrottsförbundets verksamhet skapar för barn och unga i hela Sverige.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 15:45

Vill du vara med och fortsätta utveckla förbundet tillsammans med alla oss unga, ideella, medarbetare och förtroendevalda och göra Skolidrottsförbundet till svensk idrotts ledande förbund för unga? Då har du kommit rätt!

Därför ska du söka!
Vi är ett förbund som drivs av unga, för unga och du blir en central del i vår påbörjade utvecklingsresa. Du kommer att resa runt i Sverige för att träffa många spännande människor såsom kommunföreträdare, medarbetare och våra egna aktiva.

Du kommer att stötta förbundsstyrelsen i deras uppdrag och vara en viktig del i alla stora utvecklingsprocesser vi står inför de kommande åren. Vi är en familjär organisation som erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö. Hos oss har alla anställda friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och rikskort.

Vem är du?
Vi vill att du har arbetat i en ledande befattning tidigare med ansvar för mål, budget och personal. Du leder arbetet både tydligt och med stor glädje genom att entusiasmera och utveckla dig själv och dina medarbetare. Du är strukturerad och älskar att leda projekt i en mix av unga, ideella krafter och anställda inom idrotten.

Med en bakgrund inom civilsamhället, och kanske också från offentlig sektor, förstår du båda de världar vi och våra aktiva befinner sig i. Du har en stark vilja att utvecklas och du tror på idén om idrottens styrka att förändra samhället. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med opinionsbildning på något sätt.

Vi tror att du har en bra kombination av kreativitet och ansvarskänsla. Du vågar prioritera och är en tydlig genomförare. Du får gärna ha erfarenhet av digitalisering och förändringsledning. Du kan också kommunicera bra på engelska.

Förbundet har verksamhet i hela landet, så har du arbetat med att leda medarbetare på flera olika platser är det en fördel. Eftersom tjänsten innebär regelbundna resor är det bra om du gillar att åka tåg och har B-körkort.

Självklart tror du stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid!

Vilka är vi?
Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar. I dag finns cirka 1 300 skolidrottsföreningar vid landets skolor fördelade på förbundets 25 distrikt. Totalt har dessa föreningar ungefär 150 000 medlemmar.

Skolidrottsförbundet är ett fleridrottsförbund och är inte begränsat till någon speciell idrott utan rymmer många olika fysiska aktiviteter. 

Tjänsten är idag placerad i Stockholm, men det viktigaste för oss är att hitta rätt person för uppdraget.

Så här söker du jobbet!
Sök genom att maila ett personligt brev och ditt CV till This is a mailto link.
Har du frågor om jobbet så kan du kontakta vår förbundsordförande på This is a mailto link.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2018-09-18 och vi intervjuar löpande.

Välkommen att bli en del av svensk idrott och Skolidrottsförbundet!

Skribent: Mattias Wihlgaard
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link