Hoppa till sidans innehåll
Foto: Edward Morgan

1518 skolor har samlat in 1 042 205,36 kr!

19 DEC 2017 15:36
Årets insamling Springslanten är sammanräknad och det är med varmt hjärta och stor tacksamhet som vi fått ta del av den totala summan för insamlingen.
  • Skapad: 19 DEC 2017 15:36

Engagemanget för Skoljoggen och för Springslanten stöttar våra förmånstagare Clowner utan Gränser i deras viktiga arbete för utsatta barn runt om i världen. Här nedan kommer en hälsning från dem.

”Till alla ni som samlat in pengar till Clowner utan Gränser genom Springslanten – TACK! Tack vare ert engagemang kommer Clowner utan Gränser kunna nå barn och ungdomar som befinner sig på flykt ifrån krig i världen. När du tvingas på flykt tvingas du också skiljas från allt vad trygghet innebär. Du måste lämna ditt hem, dina vänner och ibland även din familj. Plötsligt präglas ditt liv av ovisshet, stress och mörker. Clowner utan Gränser gör därför allt vi kan för att möta människor på flykt och arbetar för att skapa hopp mitt i hopplösheten. Det är ni nu med och bidrar till. Era insamlade pengar kommer göra det möjligt för oss att turnera till flyktingläger och andra platser där människor på flykt befinner sig för att genom spännande föreställningar och mjuka lekar ge barnen en tillfällig lättnad och andrum från den starka yttre press de lever under. Långsiktigt innebär detta psykosociala stöd att barnens kreativitet ökar och de får minnen fyllda av glädje att se tillbaka på i svåra stunder. Just det här beskriver Hakeem, en pojke våra artister träffade i ett flyktingläger i Grekland tidigare i år: ”När ni är här glömmer vi bort hungern, kylan, smärtan och den andlösa väntan”. Genom skrattet fyller vi livet med mening och fyller människor på flykt med framtidstro igen så de orkar fortsätta kämpa. Tack för att ni är med och bidrar till detta.”

Skribent: Mattias Wihlgaard
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link