Hoppa till sidans innehåll
Ledarskap

Utbildning


Utbildning är en viktig del av Skolidrottsförbundets verksamhet och förbundet strävar efter att vara idrottens ledande ledarskola. Alla medlemmar ska ges möjlighet till relevant utbildning och förbundet har därför tagit fram Unga leder unga, ett utbildningsmaterial som är unikt inom idrottsrörelsen.

Boken Unga leder unga är anpassad för barn och ungdomar mellan 10-19 år som vill leda andra och utvecklas som individer och idrottsledare. Unga leder unga kan användas av alla organisationer inom idrottsrörelsen, oavsett idrott, och den kan också användas av skolor eller andra lärosäten.

Boken köper ni via SISU Idrottsböckers bokhandel Idrottsbokhandlen.

Om er förening har medlemmar som vill utbilda sig inom ledarskap, flreningslära och träningslära mm kontaktar ni ert skolidrottsdistriktsförbund så ordnar de en utbildning hos er. Ni hittar kontaktuppgifter till era respektive skolidrottsdistrikt här. Nedan presenteras de utbildningar som finns för våra medlemmar.

Bas grön
Kursen för barn på mellanstadiet (10-12 år) som syftar till att ge en övergripande kunskap om ledarskap i föreningar, både när det gäller organisation samt aktivitet. Denna kurs kommer att behandla alla kapitel i Unga leder unga på grön nivå under minst 10 utbildningstimmar.

Bas blå
Kursen för ungdomar på högstadiet (13-15 år) som syftar till att ge en mer fördjupad kunskap om ledarskap i föreningar, både när det gäller organisation och aktivitet. Denna kurs kommer att behandla alla kapitel i boken i det blåa spåret under minst 12 utbildningstimmar.

Röd organisationsledarskap
Kursen för ungdomar på gymnasienivå (16-19 år) som ger en god kunskap i organisationsledarskap. Kursen är minst 12 utbildningstimmar lång och behandlar ett urval av det röda spåret med inriktning på organisationsledarskap.

Röd aktivitetsledarskap
Kursen för ungdomar på gymnasienivå (16-19 år) som ger en god kunskap i aktivitetsledarskap. Kursen är minst 12 utbildningstimmar lång och behandlar ett urval av det röda spåret med inrktining på aktivitetsledarskap.

Föreningsadministratör (FA)
Denna kurs riktar sig till de personer, ungdomar eller vuxna, som sköter eller vill kunna sköta föreningens administration. Kursen lämpar sig för såväl styrelsen som för vuxenstödet. Den största delen av utbildningstiden avsätts till praktiskt arbete i Idrottonline och inkluderar arbete med medlemsregister, LOK-stöd, hemsida och Idrottslyftet. Kursen längd är minst tre utbildningstimmar.

Här kan du läsa mer om våra utbildningsmaterial

SISU Idrottsutbildarna
Komplettera gärna med utbildningar från SISU Idrottsutbildarna, idrottsrörelsens utbildningsorganisation. De finns i alla distrikt. Mer information och kontaktuppgifter finns på deras hemsida (extern länk).

Uppdaterad: 2015-06-26 12:26
Skribent: Anna Karlgård

100-år-200x200

Skolidrottsbloggen_högeryta


Webbshop medaljer

Samarbetspartners:

SOS Barnbyar

stadasverige

Annonser:

SvSkolidrottsforbundet_250x400_2015 

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link