Hoppa till sidans innehåll

Campus Futura skol-IF ger unga tid och utrymme

22 NOV 2017 13:48
Campus Futura är en liten skola med ett lärlingsgymnasium och ett Introduktionsprogram. En stor andel av skolans elever är nyanlända till Sverige eller har bott här några få år. Föreningen bildades i början av 2017 och är under uppbyggnad.
  • Skapad: 22 NOV 2017 13:48

Vuxenstödet arbetar ständigt med att ge ungdomarna tid och utrymme att förstå och vänja oss vid att det kan rymmas det mesta som är önskvärt, roligt, givande och lärande i en förening.

I somras arrangerades dagligen aktiviteter under fyra veckors provverksamhet såsom friidrott, fotboll, volleyboll och kubb. Efter avslutad skoldag gick de intresserade direkt till idrottsplatsen. Medlemmarna ansvarade själva för aktiviteterna; de tog initiativen, fick tillgång till nycklar till materialförråden och omklädningsrum och hämtade den utrustning de behövde. 10–30 elever brukade delta vid dessa tillfällen.

Föreningen har under hösten inlett arbete för att planera för hur aktiviteterna ska ske mer kontinuerligt. Fokus under detta arbete kommer ligga på att lära sig hur de startar och bedriver flera aktiviteter på olika platser, med fördelning av ansvar och att olika aktiviteter kan drivas som kan komplettera varandra. Som en del i arbetet att hjälpa medlemmarna att komma igång med föreningen kommer de bli utbildade i Unga Leder Unga. Campus Futura skolidrottsförening arbetar steg för steg för att kunna bli öppen och tillgänglig för det som i princip varenda elev själv önskar.

I somras arrangerade ungdomarna i Futura skol-IF en brännbollsturnering med två elevlag och ett lärarlag dagen innan skolavslutningen. Tanken var att ha en kul dag tillsammans - och det blev det! Ambitionen framöver är att brännbollsturneringen innan lovet ska bli en tradition.

Om du vill veta mer om detta kan du kontakta vuxenstödet Christer Andersson på This is a mailto link

Skribent: Mattias Wihlgaard
Epost: This is a mailto link


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link