Hoppa till sidans innehåll

Utträde/upplösning av förening


Utträde ur Skolidrottsförbundet

Om er skolidrottsförening inte längre vill vara medlemmar i Svenska Skolidrottsförbundet ber vi er fylla i denna utträdesblankett och skicka in till This is a mailto link.Vi ber er observera att ni i och med utträdet förlorar de förmåner som kommer med medlemskapet i Skolidrottsförbundet och därmed medlemskapet i Riksidrottsförbundet. Exempel på dessa förmåner är möjlighet att tävla på Skol-KM,- DM i förbundets regi, möjlighet att söka projektpengar från Idrottslyftet och lokalt aktivitetsstöd (LOK), få stöd från Skolidrottsförbundet och dess distrikt samt Riksidrottsförbundet och dess distrikt, medlemsförsäkringen via Folksam med mera.

Om ni skulle vilja ha hjälp att få fart på föreningen igen är ni välkomna att kontakta Skolidrottsförbundet eller det skolidrottsdistrikt ni tillhör. Klicka här för kontaktuppgifter.
 
Upplösning av föreningen
För upplösning av föreningen krävs beslut av årsmöte med minst 2/3 av antalet avgivna röster. I beslut om upplösning av föreningen ska anges dels att föreningens tillgångar ska användas till ett bestämt idrottsfrämjande ändamål, dels var den upplösta föreningens handlingar m.m. ska arkiveras t.ex. i folkrörelsearkiv eller motsvarande. Beslutet, tillsammans med kopior av styrelsens och årsmötets protokoll i ärendet, samt revisionsberättelse jämte balans- och resultaträkningar, ska omedelbart skickas till Svenska Skolidrottsförbundet.
Ni måste själva ta kontakt med Skatteverket för att bli helt avvecklade. Via denna länk hittar ni blanketter och info från Skatteverket.
 
"Vilande förening" ett förtydligande
Inom idrottsrörelsen finns inget som heter "vilande förening". Självklart är det okej att ha en svacka i föreningen. Kontakta gärna ert distriktsförbund eller Skolidrottsförbundet om ni vill ha tips på hur man kan få fart på föreningen igen. Om föreningen helt saknat aktiviteter och fungerande styrelse i mer än ett år är det viktigt att ni hör av er till oss. 
Uppdaterad: 31 JAN 2018 13:03 Skribent: Hanne Liljeholm


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link