Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


Ny applikation i Idrottonline

Från och med 2017 hanteras Idrottslyftet i en ny applikation på Idrottonline - Idrottsmedel. Här finns manualer och instruktioner för hur du arbetar i applikationen. Återrapporter för ansökningar gjorda 2016 görs i den gamla applikationen som numera heter Äldre Idrottslyftet.

Ansökningsmöjligheter 2017

Nystartsbidrag
Nybildade skolidrottsföreningar samt befintliga skolidrottsföreningar som inte redan har beviljats nystartsbidrag kan ansöka om bidrag för nystartad föreningsverksamhet. Bidraget är på 5 000 kr och kan ansökas/beviljas endast en gång per förening.

Nystartsbidraget får användas till det föreningen anser vara det bästa ändamålet för att få igång föreningens verksamhet på bästa sätt.

Ansökan och återrapport
Ansökan kan göras löpande under året men senast 15 december 2017. Ansökan görs i särskilt formulär på Idrottsmedel-applikationen på Idrottonline.

Senast sex månader efter ansökaningsdatumet ska föreningen redovisa hur pengarna har använts och hur utvecklingen av föreningens verksamhet har gått. Detta görs genom en återrapport på Idrottsmedel-applikationen.

Om återrapporten inte skickas in i tid riskerar föreningen att bli återbetalningsskyldig till Riksidrottsförbundet. Återbetalning kan även bli aktuellt om föreningen inte arbetat med den föreningsutveckling som beskrivs i ansökan.

Utbildningar arrangerade av medlemsorganisation i Riksidrottsförbundet
Skolidrottsförbundet subventionerar utbildningsverksamhet för skolidrottsföreningar. För våra egna arrangerade utbildningar Unga leder unga behöver föreningen inte ansöka om subventionering, den sker internt med medel från Idrottslyftet.

Vill föreningen däremot låta medlemmar gå utbildningar som arrangeras av en annan organisation inom Svensk idrott, till exempel en domarutbildning hos Basketbollförbundet eller en redskapsutbildning hos Gymnastikförbundet, subventionerar Skolidrottsförbundet kursavgiften med upp till 500 kr per deltagare. För denna subventionering ansöker föreningen om Idrottslyftsmedel.

Ansökan
Ansökan görs via ett särskilt formulär på Idrottsmedel-applikationen på Idrottonline. Ansökan ska göras efter genomförd utbildning men senast den 20 december 2017. I ansökan ska bifogas ett dokument som intygar deltagandet på kursen, förslagsvis en kopia på fakturan som föreningen får från arrangören.

Eftersom ansökan görs efter genomförd utbildning behöver ingen återrapport skickas in för dessa satsningar.

Kontakt
Vid frågor, kontakta utvecklingskonsulenten på Skolidrottsförbundet, 

08-699 65 04 eller This is a mailto link 

Mer information om Idrottslyftet
Här kan du läsa om Idrottslyftet på Svensk idrotts hemsida.

Uppdaterad: 2017-12-05 12:16
Skribent: Anna Karlgård

Skolidrottsbloggen_högeryta


Webbshop medaljer

Samarbeten:

stadasverige

Annonser:

SvSkolidrottsforbundet_250x400_2015 

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link