Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


Ny applikation i Idrottonline

Från och med 2017 hanteras Idrottslyftet i en ny applikation på Idrottonline - Idrottsmedel. Läs mer här

Ansökningsmöjligheter 2018

Nystartsbidrag
Nybildade skolidrottsföreningar samt befintliga skolidrottsföreningar som inte redan har beviljats nystartsbidrag kan ansöka om bidrag för nystartad föreningsverksamhet. Bidraget är på 5 000 kr och kan ansökas/beviljas endast en gång per förening.

Nystartsbidraget får användas till det föreningen anser vara det bästa ändamålet för att få igång föreningens verksamhet på bästa sätt.

Ansökan och återrapport
Ansökan kan göras löpande under året men senast 31 december 2018. Ansökan görs i särskilt formulär på Idrottsmedel-applikationen på Idrottonline.

Senast sex månader efter ansökaningsdatumet (eller senast 2019-01-15) ska föreningen redovisa hur pengarna har använts och hur utvecklingen av föreningens verksamhet har gått. Detta görs genom en återrapport på Idrottsmedel-applikationen.

Om återrapporten inte skickas in i tid riskerar föreningen att bli återbetalningsskyldig till Riksidrottsförbundet. Återbetalning kan även bli aktuellt om föreningen inte arbetat med den föreningsutveckling som beskrivs i ansökan.

Utbildningar arrangerade av medlemsorganisation i Riksidrottsförbundet
Skolidrottsförbundet subventionerar utbildningsverksamhet för skolidrottsföreningar. För våra egna arrangerade utbildningar Unga leder unga behöver föreningen inte ansöka om subventionering, den sker internt med medel från Idrottslyftet.

Vill föreningen däremot låta medlemmar gå utbildningar som arrangeras av en annan organisation inom Svensk idrott, till exempel en domarutbildning hos Basketbollförbundet eller en redskapsutbildning hos Gymnastikförbundet, subventionerar Skolidrottsförbundet kursavgiften med upp till 500 kr per deltagare. För denna subventionering ansöker föreningen om Idrottslyftsmedel.

Ansökan
Ansökan görs via ett särskilt formulär på Idrottsmedel-applikationen på Idrottonline. Ansökan ska göras efter genomförd utbildning men senast den 31 december 2018. I ansökan ska bifogas ett dokument som intygar deltagandet på kursen, förslagsvis en kopia på fakturan som föreningen får från arrangören.

Eftersom ansökan görs efter genomförd utbildning behöver ingen återrapport skickas in för dessa satsningar.

Här finns instruktioner för hur du ansöker om Idrottsmedel.

Kontakt
Vid frågor, kontakta utvecklingskonsulenten på Skolidrottsförbundet, 

This is a mailto link 

Tel: 08-699 65 06

Mer information om Idrottslyftet
Här kan du läsa om Idrottslyftet på Svensk idrotts hemsida.

Uppdaterad: 20 MAR 2018 15:33
Skribent: Anna Karlgård08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link