Hoppa till sidans innehåll

Widian Abbas, Bredsands skol IF


På Bredsandsskolan går 250 elever. 90 av dem är med i den nystartade skolidrottsföreningen. Ett drygt år har de hållit på och redan ordnas det eftermiddagsaktiviteter flera gånger i veckan, de tävlar i DM och de har en egen hemsida.

Widian Abbas går i femman. Hon gick med i skol-IF direkt när den startade. Det gjorde förresten nästan hela familjen. Brorsan Mohanad går i nian och är ordförande och också en annan bror sitter i styrelsen och är ofta ledare. Widian lärde sig åka slalom tack vare skol-IF. Föreningen gav sig iväg och åkte och det uppskattades.

-Det var jättekul. Jag hyrde skidor och lärde mig åka.

Det är annars speciellt längtan efter att få spela så mycket fotboll som möjligt som gjort Widian så aktiv i föreningen. Hon älskar fotboll men är inte med i någon fotbollsförening för skol-IF ger henne det hon vill ha.

-Förut spelade jag med mina bröder och så men nu blir det mycket mer. Jag gillar att göra mål säger hon och skiner upp och tillägger att hon gärna stoppar bollar som målvakt också.

Widian riktigt lyser när hon pratar om fotbollen. Tre turneringar har de varit med i med skol-IF. De vann skol-DM första gången och fick medaljer. Sedan försökte de sig på Fair Play trophy när sexorna i skolan drog sig ur trots att motståndarna var ett år äldre.

-Det är kul att spela mot andra lag men de var väldigt duktiga och lite bättre än oss. Innan det fanns en skol-IF på skolan var det inte lika kul berättar Widian.

Nu är det kul nästan varje eftermiddag. Hela klassen är medlemmar och sammanhållningen är jättebra. Och alla älskar fotboll.

-Men vi är med på basket, pingis och innebandy också och hon berättar att hon vill spela mer pingis för det fick hon och hela klassen smak för när de tävlade i bästa fyran.

Nästa år går Widian Abbas i sexan och då vill hon inte längre bara vara medlem i skol-IF. Nej, har man en bor som är ordförande blir man förstås sugen på att själv sitta med i styrelsen och få mer ansvar för vad skol-IF gör.

-Min storebror älskar skol-IF. När han nu slutar nian vill jag gärna komma med i styrelsen. Men det är många som vill vara med i styrelsen så vi får se…

Skol-IF anordnade en tävling om att designa föreningens t-shirt. Storebror vann och hans teckning pryder nu t-shirten som alla medlemmar får när de betalt sin medlemsavgift. Alla möjliga aktiviteter ordnas på eftermiddagarna och för det mesta leds de av de äldre eleverna.

-Det är roligast när andra elever är ledare. Då känns det som om att det bara är vi och annorlunda än att vara i skolan, säger Widian.

Hon funderar nu själv på att bli ledare för fotbollen. Då ska hon lära de yngre att jonglera och skjuta. Förutom förstås att dela med sig av sin smittande idrottsglädje.

Kika på Bredsands skol-IF:s hemsida.

Uppdaterad: 02 JAN 2017 12:52 Skribent: Johan Sandler


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link