Hoppa till sidans innehåll

Millie Laamanen, Grennaskolans IF


I Gränna gör vi mer än bara polkagrisar

I Grennaskolans skol-IF satsar medlemmarna på en synnerligen aktiv fritid. Idrotten skapar bra förutsättningar för starka relationer. Genom ett stort utbud fritidsaktiviteter får skolan en stimulerande studiemiljö. Rodd och fäktning är bara två av en mängd idrotter som erbjuds i föreningens regi.

Mittemot Visingsö vid Vättern ligger internatskolan Grennaskolan. Här studerar 75 elever i grundskolan och 170 i gymnasiet. Klasskompisarna kommer från trakten runt Gränna och Jönköping, från söder till norr i Sverige, från Europa och övriga världen. Det är en härlig blandning av olika nationaliteter och erfarenheter. Hälften av internateleverna är utlandssvenskar. Deras föräldrar bor och arbetar i bland annat Tyskland, Schweiz, Belgien, Luxemburg, Mocambique, Uganda, Sydafrika, Förenade Arabemiraten och USA. En handfull internationella elever kommer för att de är nyfikna på Sverige.

Många idrotter att välja på
Förutom rodd, golf och fäktning erbjuder skol-IF styrketräning, volleyboll, fotboll, innebandy, basket, badminton, jazzdans, lerduveskytte, jägarkurser, ridning, simresor, streetdans, skepparkurs och grusfotboll med husfar Janne. Motionsrummet och Cafét är öppet varje kväll efter läxis. Den som vill träna extra hämtar enkelt nyckel hos på ett av elevhemmen. 

-         Det som är mest poppis just nu är Rodd, säger Millie Laamanen som är ordförande i skol-IF och går i tvåan på gymnasiet.

Millie berättar att 90 procent av eleverna är medlemmar i skol-IF. Det kostar 100 kronor om året av vara med i föreningen och ger många fördelar. Själv har hon gått utbildningar för tränare, domare och föreningsaktiva och varit tränare i innebandy för tjejerna. Flera gånger om året åker skol-IF på resor och har utbytestävlingar i olika idrotter mot andra internatskolor i Sverige. 

-         Det bästa med att ha en skol-IF är att vi kan erbjuda många olika idrotter både för de som är seriöst inriktade och de som bara vill ha kul och inte är med i någon annan idrottsförening, säger Millie.

På tapeten just nu står utmaningen hur de ska lyckas finansiera renoveringen och uppfräschningen av skolgymet.

- Vi kollar leverantörer och var vi kan söka pengar, säger Millie, som är övertygad om att allt går att lösa.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:19 Skribent: Ellika Nyqvist


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link