Hoppa till sidans innehåll

Anna Larsson, Celsiusskolans IF


Som ordförande är Anna med överallt

Anna Larsson går i tvåan på Celsiusskolan i Uppsala. Hon är ordförande för en mycket aktiv och viktig idrottsförening på skolan och är inblandad i det mesta. Men egentligen var det inte tänkt att det skulle bli såhär.

Allt började när hon just hade börjat ettan och hade siktet inställt på att bli med i elevrådet. Men när det skulle väljas dit var hon sjuk och missade chansen. Tillbaka i skolan återstod valet till skol-IF och då såg Anna till att bli med där istället.

-Egentligen visste jag inte så mycket vad det handlade om men jag har alltid velat engagera mig, säger hon.

Nu går Anna i tvåan och blev efter ett år som sekreterare i styrelsen vald till föreningens ordförande. Under det första året skrev hon anteckningar vid möten och satte upp lappar om olika saker som hände i föreningen. Hon fick bra koll på hur allt fungerade och när den avgående ordföranden föreslog Anna som efterträdare blev det ett enhälligt ja.

-Jag kände att det var en kul grej eftersom Celsiusskolan är en idrottsskola och idrott är något som engagera många och då blir det mer lättjobbat, berättar Anna.

Som ordförande är hon spindeln i nätet. Hon är kontaktpersonen som alla vänder sig till och det är hon som i slutändan måste se till att saker blir gjorda. Uppdraget innebär mycket jobb och mycket ansvar men är kul och väldigt lärorikt säger Anna.

-Det som jag märkt mest är att jag vågar prata inför folk utan att tappa bort mig och stamma eller så. Jag har också lättare att ta kontakt med folk och så tror jag mer på mig själv och står fast vid mina beslut om jag känner att jag har rätt.

Celsiusskolans IF:s största åtagande är Skolkampen. Där tävlar fyra av Uppsalas gymnasieskolor mot varandra i olika grenar. Det är en hel dag med idrott i arenan Fyrishov. Celsiusskolans elever måste antingen dela eller vara publik under dagen. Invigningen är pampig med dansare och andra uppträden och avslutningen högtidlig med någon känd Uppsalaprofil som prisutdelare.

Förutom jobbet med Skolkampen arrangerar föreningen interna turneringar i olika idrotter och har gjort en lyckad satsning på en föreläsningsserie.

-Vi har haft Paolo Roberto och Heidi Andersson här till exempel och nästa läsår siktar vi på att få hit Erika Johansson, berättar Anna.

En tredjedel av skolans 900 elever är med i skolidrottsföreningen. Tack vare aktiviteterna som ordnas söker föreningen Lok-stöd och den nya hemsidan är nu igång så nu är man redo att söka pengarna digitalt. Det mesta rullar alltså på bra i skol-IF. Nästa termin kommer Anna och övriga i styrelsen att åka runt i andra skolor och berätta om hur man kommer igång och hur man driver en skolidrottsförening.

-Mer sammanhållning på skolan är en av våra grundtankar och det känns bra att kunna sprida våra idéer och få andra att också lyckas, säger ordförande Anna Larsson.

Uppdaterad: 15 DEC 2009 12:30 Skribent: Johan Sandler


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link