Hoppa till sidans innehåll

Adam Brunstedt, Helenaskolans IF


Diskot tryggar ekonomin i Adams förening

När man stiger in genom huvudentrén Helenaskolan i Skövde möts man av det där välbekanta ljudet av bordtennis. I den långa och breda korridoren står borden uppställda och det spelas överallt.

-Ja, det är väldigt populärt med pingis, säger Adam Brunstedt som sitter i styrelsen för skolans idrottsförening.

Det är skol-IF som sett till att pingisborden kommit på plats. Tack vare LOK-stödet har föreningen kunnat köpa in dem och en hel del annat som nu kommer medlemmarna till del.

Föreningen har ett eget uppehållsrum där man i stora sköna soffor kan spela tv-spel, spela kort eller titta på film.

-För 20 kronor blir man medlem i vår förening. De flesta blir det eftersom vi ordnar ett disko för sjuorna och medlemmar går in gratis, berättar Adam Brunstedt.

Själv kom han i kontakt med skol-IF just då i sjuan när han nyss börjat på skolan. Nu går han i åttan och är en rutinerad ledamot som kommer med förslag när styrelsen träffas en gång i månaden.

-Det är väldigt bra med en egen förening på skolan. Vi har kunnat köpa in grejer, vi har skolturneringar och vi ser till att alla rör på sig mer än de skulle göra annars.

Föreningen har omkring 300 medlemmar vilket är mer än hälften av skolans elever. Tack vare medlemsavgiften har föreningen därmed en bra ekonomisk grund att stå på från början. Skol-IF på Helenaskolan bildades på hösten 1999. Då kom fritidspedagogen Ronny Erlandsson till skolan

-Det fanns inte så mycket att göra för eleverna då, minns Ronny som direkt bildade en skolidrottsförening och sedan har utvecklingen gått fort.

-Nu har vi träningar ett par gånger i veckan i olika sporter och sedan ordnar vi med egna klassturneringar eller möter andra lag från Skövde i större turneringar som brukar vara väldigt populära, säger Ronny Erlandsson som är kassör i föreningen.

Nästa steg för skol-IF är att söka pengar från idrottslyftet och börja utbilda sina medlemmar i Skolidrottsförbundets utbildningar. Men allra först ska de fixa en egen hemsida i IdrottOnline.

-Vi måste ju för att kunna söka LOK-stöd. Men det kan bli kul att hålla på lite med den och göra den snygg, säger Adam Brunstedt som blygsamt inte vill gå med på att han skulle vara bra på datorer och webb.

Men vuxenstödet Ronny tror att uppgiften skulle passa Adam perfekt, så håll utkik efter Helenaskolans skol-IF på webben framöver.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07 Skribent: Johan Sandler


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link