Hoppa till sidans innehåll

Vad är Springslanten?


Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal och föräldrar. Filmen ovan beskriver hur viktiga de insamlade pengarna är.

Överskottet av Springslanten går till en förmånstagare, 2012–2016 är det SOS Barnbyar. Pengarna går till Astrid Lindgrens barnby i Bouar i Centralafrikanska republiken. Under de tre år som vi tillsammans samlat pengar till SOS Barnbyar har barnbyn i Bouar fått motsvarande 3,9 miljoner kronor som gjort att barnen där kunnat gå i skolan, få kläder, mat och ett ha så bra liv som möjligt efter de svåra förutsättningar som barnen lever med i området.

En mindre del av Springslanten går också till Svenska Skolidrottsförbundet för att täcka administrativa kostnader för Skoljoggen. Men om möjlighet finns även för att genomföra projekt och aktiviteter som förebygger ohälsa hos barn. Skolidrottsförbundet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto vilket garanterar att vi använder minst 75 procent av intäkterna till verksamhetens ändamål.


Flera sätt att skänka Springslanten
Observera att pengarna inte ska sättas in direkt till SOS Barnbyar utan på det konto som Skolidrottsförbundet ansvarar för där alla insättningar som kommer från Skoljoggenarrangemanget samlas. Detta för att kunna föra statistik över insamlingen och underlätta för både oss och SOS Barnbyar. Någon gång i december-januari då vi räknar med att insamlingen är avslutad överlämnas sedan pengarna till SOS Barnbyar.


SWISH (OBS! se till att du har den senaste versionen av Swishappen)
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan "swisha" valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 (som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer. Se till att du har den senaste versionen av Swishappen i din telefon.) så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto.  Läs mer om hur du använder Swish här.

 

PLUS- OCH BANKGIRO
Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på 90-kontot: 
Plusgiro: 901126-3Bankgiro: 901-1263.

Är det så att du behöver ett vanligt kontonummer når pengarna fram till samma ställe på bankkonto 8901-1, 924 972 903-0 (Swedbank)

 

Skolidrottsförbundet arrangerar Skoljoggen och äger varumärket. Det innebär att man inte kan arrangera Skoljoggen för att samla in pengar till andra organisationer eller annan verksamhet än vår förmånstagare.

Att röra sig under annat namn går förstås bra.

Uppdaterad: 2016-06-07 17:12
Skribent: Johan Sandler

facebook70 twitter70  instagram70

#skoljoggen

sv-v logga


Förmånstagare av springslanten:

SOS-ORANGE-LOGOTYP-PLATTA-200x53

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link