Hoppa till sidans innehåll

Clowner utan Gränser


Clowner utan Gränser är en ideell organisation som arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Sedan starten 1996 har Clowner utan Gränsers artister mött och skrattat med över en och en halv miljon barn världen över.

Varje år skickar Clowner utan Gränser professionella och erfarna clowner, cirkusartister och musiker till världen värsta drabbade platser för att genom psykosocialt arbete frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn och unga som behöver det allra mest. Skratt ökar barns inlärningsförmåga och empati, skapar gemenskap och formar nya glada minnen som fyller vardagen med mening när allt runtomkring är kaos. När det fungerar som bäst skapas hopp. Någon kiknar av skratt. Någons värld förändras. Världen förändras.

Andra organisationer gör så att människor överlever. Clowner utan Gränser får människor att börja leva igen.

Clowner utan Gränser innehar 90-konto, är medlemmar i FRII och kontrolleras regelbundet av en extern auktoriserad revisor.

Läs mer på Clowner utan gränsers webbplats www.skratt.nu

Insamlingen Springslanten i samband med Skoljoggen tillfaller en förmånstagare i form av en välgörenhetsorganisation. Clowner utan Gränser är förmånstagare under åren 2017-2021. Pengarna går 2017 till organisationens arbete med barn på flykt från Syrien.

För Syriens barn
Clowner utan Gränser har arbetat för Syriens barn sedan 2012. Främst i flyktingläger i Syriens grannländer men senare också i Grekland och Sverige då allt fler människor sökte skydd där. Det fruktansvärda kriget i Syrien är nu inne på sitt sjätte år och har drivit miljontals familjer och barn på flykt undan båld och stridigheter. Många har förlorat allt, sitt hem, sina vänner och många barn har förlorat sina föräldrar. Desperationen och frustrationen präglar situationen i flyktinglägren i Jordanien, Libanon, Grekland och andra platser, och av erfarenhet vet vi att både barn och vuxna behöver få ett avbrott från denna vardag. Därför åker Clowner utan Gränser till dessa platser för att skapa ett andrum för skratt och mänskliga möten. Då kan hopp om framtiden skapas igen. Genom föreställningar, workshops och lek skapar vi vila och energi i den ovissa situationen och kan ge barn, unga och vuxna ny energi. Så kan minnen på krig, flykt och fattigdom ersättas med skratt, hopp och drömmar. 

 

 

"Vi passar jättebra ihop"

"Vi kommer att ha mycket roligt tillsammans!"

Clowner utan gränser blir ny förmånstagare till Springslanten

 

Uppdaterad: 25 JAN 2018 12:41
Skribent: Johan Sandler

Datum för Skoljoggen 12 september 2018

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Idrottens hus
118 60 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link