Hoppa till sidans innehåll

Clowner utan Gränser


Clowner utan Gränser är en ideell organisation som arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Sedan starten 1996 har Clowner utan Gränsers artister mött och skrattat med över en och en halv miljon barn världen över.

Varje år skickar Clowner utan Gränser professionella och erfarna clowner, cirkusartister och musiker till världen värsta drabbade platser för att genom psykosocialt arbete frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn och unga som behöver det allra mest. Skratt ökar barns inlärningsförmåga och empati, skapar gemenskap och formar nya glada minnen som fyller vardagen med mening när allt runtomkring är kaos. När det fungerar som bäst skapas hopp. Någon kiknar av skratt. Någons värld förändras. Världen förändras. Andra organisationer gör så att människor överlever. Clowner utan Gränser får människor att börja leva igen.

Årets tema 2019 är PLAY FOR PEACE - HJÄLP BARN I KRIG TILLBAKA TILL LEKEN.

Just nu växer miljontals barn upp mitt i brinnande konflikter. Här är risken stor för att barn blir rekryterade som barnsoldater, hamnar i kriminalitet och utsätts för våld. Många av barnen har dessutom slutat leka. Andra leker krig istället för kurragömma.

Därför finns Clowner utan Gränser. För att ersätta barns tankar på våld och vapen med nya minnen fyllda av glädje och skratt. 2019 görs Springslanten till förmån för Clowner utan Gränsers internationella arbete Play for Peace. Genom att samla in pengar är ni med och ser till att hjälpen kommer fram till de barn som behöver den allra mest. Till barnen som flytt undan terroristgruppen Boko Haram i Nigeria, barnen från krigets Syrien, barnen från den förföljda rohingyaminoriteten i Burma och många fler platser runt om i världen. Med er hjälp kan Clowner utan Gränser ta leken till dessa barn och se till att de får tillgång till den barndom de har rätt till enligt FN:s barnkonvention.

I menyn till vänster kan ni läsa citat som sagts om Clowner Utan Gränsers arbete samt ta del av värdefullt lektionsmaterial. 

 

 

_______________________________________________________________

Clowner utan Gränser innehar 90-konto, är medlemmar i FRII och kontrolleras regelbundet av en extern auktoriserad revisor.

Läs mer på Clowner Utan Gränsers webbplats www.skratt.nu

Insamlingen Springslanten i samband med Skoljoggen tillfaller en förmånstagare i form av en välgörenhetsorganisation. Clowner utan Gränser är förmånstagare under åren 2017-2021.


Uppdaterad: 26 FEB 2018 12:45 Skribent: Johan Sandler1415
ANMÄLDA SKOLOR

 

08-699 60 00

skoljoggen@

skolidrott.se